Verlenging verzekerde reisduur

Verlenging verzekerde reisduur

Ga je backpacken of een wereldreis maken? Ga je studeren, op stage, werken of vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dan heb je een langdurige reisverzekering nodig. De standaard verzekerde reistijd is per verzekeraar verschillend. Iedere verzekeraar mag namelijk zelf bepalen wat er qua verzekerde reistijd binnen hun standaard pakket valt. Zo ben je bij OHRA standaard verzekerd voor 45 dagen en bij Delta Lloyd voor 365 dagen. Dit wil niet zeggen dat je daarom het beste bij Delta Lloyd een verzekering kunt afsluiten. Bij OHRA kun je namelijk je reisduur verlengen met een aanvullende verzekerde reistijd.

Weet je al waarvoor en voor hoelang jij verzekerd wilt zijn? Zet je wensen op een rijtje en maak gebruik van onze handige vergelijker!

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je afsluit, wanneer je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat. Je sluit dan een verzekering af voor de periode dat je op vakantie gaat. Wanneer je vakantie is afgelopen, eindigt dus ook je reisverzekering. De premiebetaling is bij een kortlopende reisverzekering eenmalig. De maximale duur van een kortlopende reisverzekering verschilt per verzekeraar.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is handig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Bij een doorlopende reisverzekering hoef je dus niet voor iedere vakantie een nieuwe verzekering af te sluiten. De premie is in dit geval vaak lager dan bij een kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering moet je wel letten op het maximaal aantal dagen dat je achter elkaar op vakantie mag. Dit verschilt namelijk per verzekeraar. Wanneer je bijvoorbeeld een maximale reisduur van 45 dagen hebt, maar je gaat langer op reis, kun je een aanvulling op het standaard pakket afsluiten.

Heb ik een aanvullende verzekering nodig voor mijn reis?

Wanneer je al een reisverzekering hebt, kun je het beste in de voorwaarden van je verzekeringpolis kijken hoeveel dagen jouw verzekeraar dekt en of dit genoeg is voor jouw reis. Hieronder geven wij weer bij welke verzekeraars wat verzekerd is.

Reis tot 45 dagen

Een reis tot 45 dagen is bij iedere verzekeraar standaard verzekerd.

Reis tot 60 dagen

Ook een reis tot 60 dagen zijn bij de meeste verzekeraars standaard verzekerd. Bij een enkele verzekeraar zoals ING is een verzekerde reistijd van 60 dagen niet mogelijk. Bij OHRA en SNS bank dien je je standaard verzekerde reistijd van 45 dagen uit te breiden naar 60 dagen.

Reis tot 180 dagen

Een reis tot 180 dagen verzekeren kan niet bij iedere verzekeraar. Bij de volgende verzekeraars is dit wel mogelijk:

 • AEGON (standaard pakket)
 • Allianz Global Assistance (aanvullend pakket)
 • Interpolis (aanvullend pakket)
 • OHRA (aanvullend pakket)
 • Univé (aanvullend pakket)
 • Zilveren Kruis (standaard pakket)

Reis tot 365 dagen

Een reis verzekeren tot 356 dagen is bij de volgende verzekeraars mogelijk:

 • ABN AMRO (aanvullend pakket)
 • AEGON (aanvullend pakket)
 • Centraal Beheer Achmea (standaard pakket)
 • Delta Lloyd (standaard pakket)
 • FBTO (aanvullend pakket)
 • Interpolis (aanvullend pakket)
 • OHRA (aanvullend pakket)

Let op! Lees goed de voorwaarde wanneer je een verzekerde reistijd van 365 dagen hebt. Het kan namelijk zijn dat een verzekeraar enkel verzekert voor vrijetijdsreizen en niet voor reizen bestemd voor studie, stage of werk.

Reis langer dan 365 dagen

Een verzekerde reistijd van meer dan 365 dagen is bij geen enkele reguliere reisverzekeraar mogelijk. Ga je langer op reis dan 365 dagen? Dan kun je wel een globetrotter verzekering afsluiten. Een globetrotter verzekering is voor reizigers, backpackers, studenten of stagiaires die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Kijk op de pagina Globetrotter reisverzekering voor meer informatie over deze verzekeringen.

(Visited 857 times, 1 visits today)