Aanvullende dekkingen

Aanvullende bagagedekking

Hoewel je standaard vanuit de basisdekking van je kortlopende- of doorlopende reisverzekering een vergoeding krijgt voor schade aan of diefstal van je bagage, betekent dit niet in alle gevallen dat je het volledige schadebedrag vergoed krijgt. In de basisdekking krijg je namelijk per productcategorie een maximumbedrag vergoed. Voor smartphones is dit bijvoorbeeld gemiddeld €200-300,-. Ook geldt er een maximum bedrag aan vergoeding voor je totale reisbagage.

Heb je veel kostbare bezittingen bij je, zoals je tablet, smartphone, dure fotocamera of laptop? En ben je op zoek naar een hogere vergoeding voor een bepaalde productcategorie of je totale reisbagage? Dan biedt de aanvullende bagagedekking bij je reisverzekering uitkomst.

Meer informatie over de aanvullende bagagedekking

Aanvullende dekking buitengewone kosten

Tijdens je vakantie kan je geconfronteerd worden met onverwachte, buitengewone kosten. Deze kosten kunnen betrekking hebben op reddingsacties en zoektochten bij vermissing, het overkomen van je familielid of partner bij ziekenhuisopname of bijzonder vervoer van jou als patiënt naar je Nederland. Om deze buitengewone kosten geen vervelende stempel op je vakantie te laten zetten, hebben verzekeraars voor deze gevallen de aanvullende dekking buitengewone kosten in het leven geroepen.

Meer informatie over de aanvullende dekking buitengewone kosten

Aanvullende dekking gevaarlijke sporten

Ben je op vakantie (spontaan) van plan een gevaarlijke, dat wil zeggen risicovolle sport, uit te gaan oefenen? Voor sporten als bungeejumpen, diepzeeduiken, kiten, raften, hiken en abseilen geldt dat er een hoger risico bestaat op ongelukken. Deze zaken zijn in de regel dan ook niet standaard meeverzekerd op je reisverzekering. Er zijn een aantal reisverzekeraars die extra dekking bieden voor de risico’s van gevaarlijke sporten.

Meer informatie over de aanvullende dekking gevaarlijke sporten

Aanvullende dekking verlenging verzekerde reisduur

Ga je een lange reis maken? Dan heb je wel een reisverzekering nodig die jouw reisduur dekt. Het zou kunnen dat je voor jouw reis een aanvullende verzekering nodig hebt. Om te kijken of dit binnen jouw polis valt, kun je de voorwaarden van je verzekeringpolis bekijken of je neemt een bezoekje aan onze pagina voor een handig overzicht.

Meer informatie over de aanvullende dekking: verlening verzekerde reisduur

Aanvullende medische kosten

In het buitenland krijg je via je Nederlandse zorgverzekering de noodzakelijke medische zorgkosten vergoed. Deze vergoeding is echter niet onbeperkt, je krijgt de nodige medicatie of behandelingen tot aan het Nederlandse tarief vergoed. In de verschillende (Europese) landen kunnen de zorgkosten behoorlijk ver uiteen lopen. Je wordt dan alsnog geconfronteerd met een fikse rekening. Het kan helemaal de spuigaten uitlopen als je (ongevraagd) in plaats van naar een erkend ziekenhuis naar een privé kliniek wordt gebracht. Om dergelijke onaangename verrassingen te voorkomen, kan je de dekking aanvullende medische kosten afsluiten in aanvulling op je reisverzekering.

Meer informatie over de aanvullende medische dekking

Aanvullende ongevallendekking

In aanvulling op je reisverzekering kan je de module ongevallen afsluiten. Deze module biedt dekking voor de soms ingrijpende financiële gevolgen van een ongeval tijdens je reis. Het gaat om dekking voor blijvende invaliditeit of in het ergste geval, overlijden.

Meer informatie over de aanvullende ongevallendekking

Aanvullende pechhulpdekking

Een autovakantie is een prachtige manier van reizen: vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en onderweg kom je langs een hoop mooie plekken. Maar hoe goed je de auto van tevoren ook nakijkt, pech onderweg kan zelfs de beste overkomen. En dan wil je natuurlijk zonder al te veel problemen en kosten je reis weer vervolgen! Via je reisverzekering kan je een aanvullende pechhulpverzekering afsluiten, deze verzekering dekt onder meer de nodige reparatiekosten langs de weg, sleepkosten en eventueel vervangend vervoer.

Meer informatie over de aanvullende pechhulpdekking

Aanvullende werelddekking

Een reisverzekering biedt standaard dekking over de landen binnen Europa. Bij veel verzekeringen vallen landen die aan de middellandse zee grenzen ook onder de standaard dekking. Wanneer je een reis gaat maken, is het dus handig om te weten onder welke dekking jouw bestemming valt. Anders wordt je reis mogelijk niet gedekt, of betaal je onnodig te veel geld.

Meer informatie over de aanvullende werelddekking

Aanvullende wintersportdekking

Ben je van plan op wintersport te gaan? Houd er dan rekening mee dat je kortlopende- of doorlopende reisverzekering normaliter niet de bijzondere schadekosten die voortvloeien uit een gipsvlucht, schade aan je skiuitrusting, gemiste klasjes en ongebruikte skipassen dekt. Deze schadebedragen kunnen behoorlijk de spuitgaten uitlopen, wat een aanvullende wintersportdekking op je reisverzekering zeker geen overbodige luxe maakt.

Meer informatie over de aanvullende wintersportdekking

Dekking persoonlijke hulpverlening

Bij het afsluiten van je reisverzekering krijg je standaard dekking voor persoonlijke hulpverlening in noodsituaties. Dit houdt onder meer dat je 24/7 contact kan opnemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar, deze zal zich direct inzetten om je ter plaatse de nodige hulp te bieden.

Meer informatie over de basisdekking persoonlijke hulpverlening

(Visited 965 times, 1 visits today)