Campervakantie

Reisverzekering voor campervakantie

Ga je eindelijk die roadtrip door Amerika maken waar je zo lang van hebt gedroomd? Of ga je de wilde natuur van Scandinavië ontdekken? Koers jij richting het zonnige Zuiden? Of ga je op de bonnefooi Australië door trekken? Kortom: ga jij binnenkort met de camper op pad voor een mooie reis? Waar je ook heen rijdt met de camper, wees goed voorbereid wat betreft jouw verzekeringen. Om gerust de oprit af te rijden, raden we je aan om een goede reisverzekering af te sluiten, die bij de reisplannen past. Zo kan het avontuur pas echt beginnen!

Om te beginnen: waarom heb je voor een campervakantie een reisverzekering nodig?

Als avonturier ben je waarschijnlijk niet bang voor het onbekende. Maar helaas horen bij avonturen ook de nodige risico’s. Ook tijdens een campervakantie kunnen zich altijd onvoorziene gebeurtenissen voordoen zoals ongelukken, ziekte, diefstal, verlies of schade. Om na dit soort incidenten alles weer zo snel mogelijk op de rit te krijgen, is een passende reisverzekering dé oplossing.

Zo helpt de Alarmcentrale die aan de verzekeraar is verbonden, je graag om de vervelende gevolgen van onverwachte gebeurtenissen zo goed mogelijk op te lossen. Denk hierbij aan medische hulp, maar ook bij bijvoorbeeld verlies of diefstal van portemonnees en/of reisdocumenten. Naast deze hulp zitten er ook grote financiële voordelen aan het afsluiten van een reisverzekering. Zo dekt de basisverzekering de onvoorziene kosten die gemaakt worden in dit soort onverwachte situaties. Bekijk onze top 5 reisverzekeringen en kies de verzekeraar die bij jou past.

Aanvullende module: camperverzekering

Motorpech

Wanneer je met de camper op reis gaat, zijn er een aantal specifieke zaken waar je je voor moet verzekeren. Deze worden in de meeste gevallen gebundeld in de extra module ‘camperverzekering’. Wanneer je bijvoorbeeld met pech in de berm komt te staan, helpt de Alarmcentrale in Nederland je graag weer op weg. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een automonteur en/of de benodigde materialen opsturen, om de camper weer aan de praat te krijgen. De kosten hiervan worden veelal gedekt door deze module. Als reparatie niet meer wil lukken, kun je je door deze module ook verzekeren voor het huren van een vervangende camper om je vakantie voort te kunnen zetten.

Schade

Verder ben je door deze module extra goed verzekerd tegen allerlei mogelijke vormen van schade. Hoewel de basisverzekering vaak al de schade die zonder jouw toedoen aan de camper is gemaakt dekt, is een extra dekking erg aan te raden. Zo loop je op de weg altijd het risico op blikschade. Campers zijn nu eenmaal niet de meest wendbare voertuigen, dus een paaltje kun je al snel over het hoofd zien. Daarnaast kunnen ook mede-automobilisten eens een mindere dag hebben en een krasje, deuk of andere vorm van schade aan jouw camper veroorzaken. Deze extra module biedt jou de hulp om de schade te herstellen en dekt veelal de gemaakte kosten.

Maar ook tijdens het kamperen zelf is kans op schade aanwezig. Zo kan het voorkomen dat de buurman op de camping, tijdens het inparkeren van zijn camper jouw campingkrukjes over het hoofd ziet en er per ongeluk overheen rijdt. Of het blijkt dat na een flinke hoosbui, de luifel van jouw camper niet bestand is tegen een stootje. En wat al niet te denken van een verstopt toilet in de badruimte van de camper? Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden van schade op te noemen. Deze extra module zorgt ervoor dat er altijd hulp voor je klaar staat (in de vorm van de Alarmcentrale) en in de meeste gevallen hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van het herstel. Een beetje extra zekerheid is daarom geen overbodige luxe want een camper (huren of kopen) kost natuurlijk wel de nodige euro’s. Je kunt zelf bepalen in hoeverre je de camper wilt verzekeren.

Centraal Beheer en de ANWB zijn voorbeelden van verzekeraars die speciale camperverzekeringen aanbieden in combinatie met diverse reisverzekeringen.

Aanvullende module: annuleringsverzekering

Annuleren voordat je op campervakantie gaat

Soms komt het voor dat de vakantie niet meer door kan gaan, door omstandigheden waar je weinig tot geen invloed op hebt. Wanneer je al kosten hebt gemaakt voor de vakantie, zoals de huur van een camper of het aanbetalen van kampeerplekken, kun je (een gedeelte) van de bedragen terugkrijgen wanneer je een extra annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Afbreken van een campervakantie

Maar ook wanneer je al op vakantie bent, kan het zijn dat je je vakantie noodgedwongen moet afbreken. Denk aan het overlijden van familie of vrienden, ziekte, brand of andere incidentele oorzaken. Om zo snel mogelijk huiswaarts te kunnen, moet je vaak extra kosten maken. Denk aan een snellere terugreis of het annuleren van al geboekte overnachtingen. Door het afsluiten van de extra module ‘annuleringsverzekering’, dekt de verzekeraar de kosten die te maken hebben met deze annulering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Wanneer je de reisverzekering gaat afsluiten, kun je kiezen tussen een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Bij een kortlopende verzekering betaal je alleen voor de periode waarin je op vakantie gaat. Echter ben je vaak goedkoper uit wanneer je een doorlopende reisverzekering afsluit, waarbij je het hele jaar door, maandelijks een bedrag betaalt. Wanneer je meer dan ongeveer twintig dagen per jaar op vakantie bent, is het al voordeliger om een doorlopende variant af te sluiten. Zeker wanneer je een eigen camper hebt, zul je daar al snel aan komen. Van familieweekend tot citytrip, van een midweekje in een vakantiepark tot een weekend naar een eiland: het valt allemaal onder ‘op reis zijn’. Wanneer er dan iets onverwachts gebeurt, kun je altijd rekenen op je doorlopende reisverzekering. Bovendien bespaar je jezelf heel veel gedoe doordat je niet elke keer als je weggaat weer een nieuwe reisverzekering af hoeft te sluiten.

(Visited 1.499 times, 1 visits today)