Persoonlijke hulpverlening

Dekking persoonlijke hulpverlening

Wanneer je op reis gaat, zoek je een fijne accommodatie in een mooi land, boek je tickets, pak je de spullen en ga je vol enthousiasme op reis. Tijd voor vakantie! Helaas lopen vakanties niet altijd zo als gepland en kunnen er vervelende dingen gebeuren. Denk aan een noodsituatie, een ongeluk of een ziekenhuisverblijf. In deze situaties is het fijn terug te kunnen vallen op een professionele organisatie die je hulp biedt en antwoord kan geven op al je vragen. Deze hulp krijg je van de persoonlijke hulpverlening die onderdeel uitmaakt van je reisverzekering.

In dit artikel vertellen we wat de persoonlijke hulpverlening precies inhoudt, hoe je geholpen wordt als je op reis van deze dienst gebruikmaakt en wat de vergoedingen over het algemeen zijn.

Bagage dekking reisverzekering

Alarmcentrale

De persoonlijke hulpverlening is onderdeel van de reisverzekering en wordt ook wel de alarmcentrale genoemd. Deze service houdt in dat er 24 uur per dag, 7 dagen in de week iemand paraat staat om je telefonisch van dienst te zijn. Deze hulpverlening wordt door alle reisverzekeringen geboden en kan van over de hele wereld gebruikt worden. We raden aan goed na te gaan of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering hebt afgesloten. Sommige verzekeraars zijn met een kortlopende reisverzekering alleen tijdens kantooruren bereikbaar en bieden de 24/7 persoonlijke hulpverlening alleen als je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten.

Hoe word je geholpen?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft een eigen alarmnummer waarop zij te bereiken zijn. Wanneer je dit nummer belt, word je in het Nederlands geholpen en kunnen ze vaak de volgende zaken voor je regelen:

 • Het opsturen van medicijnen;
 • Het zoeken van een goed ziekenhuis in het land waar je op dat moment verblijft;
 • Het bieden van een tolk bij een verblijf in het ziekenhuis;
 • Hulp wanneer je je visum of paspoort kwijt bent geraakt;
 • Het bieden van duidelijkheid en advies over het vergoeden van eventueel gemaakte schade;
 • Hulp bij noodsituaties met de auto;
 • Het regelen van transport terug Nederland wanneer er een naaste overleden is.

Vergoedingen

Mits er toestemming is gegeven door de alarmcentrale, vallen naast deze hulp de volgende zaken vaak onder de vergoeding van de persoonlijke hulpverlening:

 • Extra kosten van een verblijf na een ongeval, door ziekte of bij gedwongen oponthoud;
 • De heen- en terugreis van een familielid als je in levensgevaar bent of je reispartner is overleden tijdens de reis;
 • Extra verblijfskosten (vaak maximaal 10 nachten) die een familielid op de reisbestemming maakt als je in levensgevaar bent;
 • De terugreis naar Nederland wanneer een eerste- of tweedegraads familielid is overleden;
 • Het benodigde vervoer voor een bezoek aan het ziekenhuis door een ongeval of ziekte;
 • De extra kosten die gemaakt worden bij een redding of opsporing als je vermist bent.

Om zeker te zijn welke dingen jouw verzekeraar regelt bij gebruik van de alarmlijn, is het handig de polisvoorwaarden door te nemen. De hulp en vergoeding kunnen namelijk per verzekeraar verschillen.

Tip: zet het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij voor vertrek in je telefoon, zodat je het altijd bij de hand hebt.

(Visited 110 times, 1 visits today)