Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

De risico’s van een vakantie kan je gezamenlijk verzekeren onder een doorlopende reisverzekering. Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Met deze verzekering kan je zo vaak op vakantie als je wilt, er is echter wel een beperking aan de maximale duur van een aaneengesloten verblijf in het buitenland. Lees op deze pagina verder over doorlopende reisverzekeringen.

Direct een doorlopende reisverzekering kiezen

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Het risico dat er in het buitenland iets gebeurt is misschien niet zo groot, maar wanneer er iets mis gaat kan dit grote gevolgen hebben. De juiste verzekering kan in zo’n geval het verschil maken. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd tijdens al je vakanties. Daarnaast kan je altijd contact opnemen met de alarmcentrale waar je geholpen wordt door professionals in je eigen taal. Een reisverzekering biedt een uiteenlopende dekking die je voor een groot deel zelf kan bepalen tijdens het online afsluiten.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Ga je voor langere tijd op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Voor alleenstaanden geldt dit vanaf 21 dagen per jaar. Voor gezinnen geldt dit al vanaf 16 dagen. Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering over het algemeen ook goedkoper, je betaalt zo namelijk maar éénmalig de afsluitpremie.

  • langer dan 21 dagen op vakantie (alleenstaande)
  • langer dan 16 dagen op vakantie (gezinspolis)
  • Meerdere keren per jaar op vakantie

De dekking van een doorlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering ben je gedekt voor schades en ongevallen tijdens vakantie. De dekking van een doorlopende reisverzekering bestaat uit een basisdekking waarop aanvullende modules afgesloten kunnen worden. Wat er onder de basisdekking valt verschilt per verzekeraar.

Met de basisverzekering ben je over het algemeen standaard verzekerd voor de volgende onderdelen:

  • Persoonlijke hulpverlening vanuit de alarmcentrale
  • Diefstal en beschadiging van bagage
  • Kosten bij ongevallen
  • Schade aan de accommodatie
  • Telefoonkosten voor het bellen naar hulplijnen

De basisdekking kun je uitbreiden door aanvullende modules aan het pakket toe te voegen. Zo ben je op reis verzekerd voor alle zaken die voor jou belangrijk zijn. Op de pagina aanvullende verzekering vind je meer informatie over de dekkingen van de verschillende modules.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Wanneer je geruime tijd van te voren een vakantie boekt, kan het gebeuren dat je door omstandigheden je vakantie moet afzeggen. Ook moet je soms plotseling tussentijds naar huis door onvoorziene omstandigheden. In deze gevallen is een annuleringsverzekering onmisbaar. Deze aanvullende verzekering kun je toevoegen aan je doorlopende reisverzekering. Wanneer je een reis boekt is het noodzakelijk dat je binnen 7 of 14 dagen na het boeken de annuleringsverzekering geregeld hebt.

Meer informatie over een annuleringsverzekering vind je op de pagina annuleringsverzekering.

Dekking voor het gezin

Wanneer je samen met je partner een reisverzekering afsluit is dit voordeliger dan wanneer je dit apart doet. Kinderen tot 5 jaar zijn vaak zelfs gratis meeverzekerd. Voor kinderen van 5 jaar en ouder geldt ook dat meeverzekeren op de polis van de ouders de goedkoopste optie is. Tot hun 18e jaar mogen kinderen op de polis van de ouders meeverzekerd worden.

info_outlineTip! Het bijschrijven van je kinderen op je verzekeringspolis is een stuk goedkoper. Tot en met 4 jaar zijn kinderen zelfs gratis verzekerd.

Hoelang is de maximale aaneengesloten reisduur van een doorlopende reisverzekering?

Met de toevoeging ‘doorlopende’ wordt gesuggereerd dat een doorlopende reisverzekering permanent verzekert. Dit is echter niet het geval, de aaneengesloten reisduur is bij een doorlopende reisverzekering aan een maximum gebonden. Bij de meeste verzekeraars wordt een standaard maximum reisduur van 60 à 90 dagen gehanteerd. Vaak is het mogelijk de maximale reisduur te verlengen. Ga je echter voor een langere tijd naar het buitenland dan kan een globetrotter reisverzekering beter op de behoeften aansluiten.

info_outlineTip! Houd er rekening mee dat de maximale aaneengesloten reisduur bij een doorlopende reisverzekering aan een maximum gebonden is.

Doorlopende reisverzekering opzeggen.

De looptijd van een doorlopende reisverzekering is één jaar. Voor het opzeggen van de reisverzekering gelden twee regels:

  • Tijdens het eerste jaar moet de verzekeraar tijdig aangeven per wanneer de reisverzekering verlengd wordt. Wil je niet dat de reisverzekering verlengd wordt, dan kan je aangeven de reisverzekering te willen beëindigen op de contractvervaldatum;
  • Na de eerste verlenging verandert de opzegtermijn in één maand. Dit wil dus zeggen dat na het eerste jaar een doorlopende reisverzekering op elk moment stop gezet kan worden. De reisverzekering zal een maand na de aanvraag beëindigd worden.

Wil je meer lezen over opzeggen of gebruik maken van onze voorbeeld opzegbrief ga dan naar de pagina reisverzekering opzeggen.

Top 5 doorlopende reisverzekeringen

(Visited 1.837 times, 1 visits today)