Globetrotter reisverzekering

Globetrotter reisverzekering

Een Globetrotter reisverzekering wordt ook wel een lang op reis verzekering of wereldreisverzekering genoemd. Deze speciale reisverzekeringen zijn voor de reiziger, backpacker, student of stagiaire die voor langere tijd naar het buitenland gaat en eventueel daar ook gaat werken. Op deze pagina vind je meer uitleg over deze speciale reisverzekering.

Direct Globetrotter Reisverzekering afsluiten

Waarom een globetrotter reisverzekering?

Een Globetrotter reisverzekering is voor reizigers die voor langere tijd naar het buitenland gaan en daar eventueel ook willen werken. Bij een reguliere reisverzekering is het aantal dagen aaneengesloten verblijf in het buitenland aan een maximum gebonden. Deze zogeheten maximale aaneengesloten reisduur is bij een doorlopende reisverzekering vaak 60, 90 of 180 dagen. Met een globetrotter reisverzekering kan je voor 1, 2 of zelf 3 jaar verzekerd naar het buitenland. Tevens biedt een globetrotter reisverzekering de mogelijkheid om ziektekosten in het buitenland volledig te verzekeren. Dit is een handige optie voor wanneer de zorgverzekering in Nederland stopgezet wordt. Lees meer over je zorgverzekering in het buitenland

Een globetrotter reisverzekering is ideaal voor:

 • Lang verblijf in buitenland;
 • Stage;
 • Studeren;
 • Au pair;
 • Vrijwilligerswerk;
 • Backpacken;
 • Wereldreis;
 • Werken;

De dekking van een Globetrotter reisverzekering.

Een Globetrotter reisverzekering heeft een zeer uitgebreide dekking. De dekking vanuit het basispakket is vaak uitgebreider dan die van een reguliere reisverzekering. Bij een globetrotter reisverzekering zijn medische kosten en ook werelddekking vanuit het basispakket al meeverzekerd. De exacte dekkingen verschillen per verzekeraar. Tijdens het afsluiten van de Globetrotter reisverzekering kan je voor een deel zelf nog kiezen wat je precies wilt verzekeren.

Medische kosten in het buitenland.

De Nederlandse basiszorgverzekering verzekerd je voor de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland. De medische kosten zijn echter alleen gedekt tegen de Nederlandse tarieven. Mochten de kosten hoger uitvallen dan de kosten van dezelfde behandeling in Nederland zouden zijn, dan moet je zelf die extra kosten betalen.
Ook kan het zijn dat je voor langer tijd naar het buitenland gaat, of in het buitenland gaat werken en je de Nederlandse basisverzekering stop moet zetten. Met een Globetrotter reisverzekering kun je alle medische kosten in het buitenland laten verzekeren.

Werken in het buitenland.

De meeste reguliere reisverzekeringen bieden geen dekking wanneer je gaat werken in het buitenland. In een dergelijk geval biedt een Globetrotter reisverzekering uitkomst.
Globetrotter verzekering van Allianz Global Assistance
Allianz Global Assistance is vanaf december 2012 de nieuwe naam voor Mondial Assistance. Het bedrijf opereert voortaan wereldwijd onder dezelfde naam. de Allianz Global Assistance Group is met meer dan 250 miljoen klanten wereldwijd de marktleider op het gebied van reisverzekeringen. De Globetrotter reisverzekering is dan ook een zeer geschikte keuze voor de wereldreiziger, backpacker of au pair die voor langere tijd naar het buitenland gaat.

 • Studeren, reizen en werken, kies zelf de dekking;
 • Wereldwijd professionele hulp via de alarmcentrale;
 • Online hulp en tips, met een handige app
 • Tot 15% korting onder de 27 jaar

Direct een reisverzekering afsluiten

(Visited 3.392 times, 4 visits today)