Gehuurde fiets

(Gehuurde) fiets meeverzekerd bij reisverzekering?

Een leuke manier om je vakantiebestemming te leren kennen, zeker tijdens een stedentrip, is de fiets te pakken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je eigen fiets mee te nemen, zeker als je langer weg gaat. Echter veel mensen kiezen ervoor om ter plaatse een fiets te huren en doen, om alle ins en outs en hotspots van de stad te leren kennen, daar vaak een fietstour bij onder begeleiding van een professionele gids!

In hoeverre krijg je in geval van diefstal of schade aan je gehuurde fiets eigenlijk een vergoeding vanuit je doorlopende reisverzekering? En geldt dat ook voor je eigen fiets? Op deze vragen geven wij in onderstaand artikel antwoord.

Dekking reisverzekering gehuurde fiets

Er bestaan op dit moment geen reisverzekeringen die dekking bieden voor de vergoeding van diefstal of verlies van een gehuurde fiets. Indien je toch een verzekering wilt afsluiten tegen het risico van diefstal of verlies, kan je bij bepaalde verhuurders gebruik maken van de mogelijkheid een diefstalverzekering af te sluiten.

Heb je een eigen fiets mee? Dan kan er vanuit de reisverzekering wel een vergoeding voor diefstal, verlies of schade worden gekregen.

Dekking reisverzekering eigen fiets

Vanuit de doorlopende reisverzekering krijg je eventuele schade, diefstal of verlies van je eigen meegebrachte fiets tot een bepaald maximumbedrag vergoed. Dit bedrag is afhankelijk van de afgesloten bagagedekking van je reisverzekering: deze kan doorgaans naar wens worden verhoogd indien je meer waardevolle bagage meeneemt op reis.

Eigen risico bij reisverzekering

Het is belangrijk te letten op het eigen risico dat geldt bij je reisverzekering op de bagagedekking. Het eigen risico houdt in, net als bij het eigen risico op je zorgverzekering, dat je een deel van de kosten standaard zelf dient te dragen. Het eigen risico kan bijvoorbeeld €100,- zijn. Alle schade boven het eigen risico wordt vervolgens tot het geldende maximale vergoedingsbedrag voor de betreffende bagage uit je reisverzekering vergoed.

(Visited 1.417 times, 1 visits today)