Multirisicoverzekering

Multirisicoverzekering

Als je op vakantie gaat wil je zo min mogelijk zorgen hebben. Het afsluiten van een multirisicoverzekering helpt hierbij. Deze verzekeringsvorm neemt zowel voor als tijdens je vakantie een aantal zorgen weg. Op deze manier kun jij optimaal genieten tijdens je verblijf in binnen- en buitenland. Lees op deze pagina alles over de multirisicoverzekering.

Wat is een multirisicoverzekering?

De multirisicoverzekering combineert een annuleringsverzekering met een reisverzekering. Op deze manier ben je verzekerd voor zowel onvoorziene annuleringen als voor vervelende verrassingen tijdens de vakantie.

Een multirisicoverzekering is eigenlijk een verzameling van verzekeringen. In plaats van meerdere losse verzekeringen af te sluiten is het met de multirisicoverzekering mogelijk om deze in één keer af te sluiten. Hierdoor behoud je het overzicht en kun je besparen op je verzekeringen.

Waarom een multirisicoverzekering?

Heb ik een multirisicoverzekering nodig? Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon. Het risico dat er iets gebeurt voor of tijdens een reis is klein. Echter kan een calamiteit grote (financiële) gevolgen hebben. Een multirisicoverzekering wordt afgesloten wanneer je geen risico wil lopen op annuleringskosten. Daarnaast zorgt de multirisicoverzekering ervoor dat je aanspraak kunt maken op de alarmcentrale van de verzekeraar tijdens je reis, in geval van nood.

Een voordeel van het afsluiten van een multirisicoverzekering is het financiële gewin dat behaald kan worden. Zo is het goedkoper om meerdere verzekeringen onder een multirisicoverzekering af te sluiten dan om verschillende losse verzekeringen af te sluiten. Ook zijn er per verzekeraar aparte modules af te sluiten, voor aanvullende dekking zoals gevaarlijke sporten. Bekijk de top 5 reisverzekeringen en sluit gelijk de verzekering af die het beste bij jou past.

Veel mensen boeken hun reis tegenwoordig online. De meeste boekingswebsites bieden hun klanten de optie om een annuleringsverzekering af te sluiten. Toch kan het interessant zijn om alsnog een multirisicoverzekering af te sluiten. De dekking van deze annuleringsverzekering is vaak groter dan die van de standaard annuleringsverzekeringen van aanbieders van vluchten en overnachtingen.

De dekking van een multirisicoverzekering

De precieze dekken van een multirisicoverzekering verschilt per aanbieder van verzekeringen. Lees altijd goed de voorwaarden van de verzekeraar door om precies te weten wat je multirisicoverzekering dekt. De meest voorkomende gebeurtenissen die onder de dekking van de multirisicoverzekering vallen zijn:

  • Annulering van de reis
  • Compensatiereis
  • Medische kosten in het buitenland
  • Bijstand aan reiziger. Voorbeelden hiervan zijn juridische bijstand, psychologische bijstand of verzending van medicijnen naar vakantieadres.
  • Verlenging van het verblijf in buitenland
  • Reddings- en opsporingskosten
  • Repatriëring
  • Beschadigen of kwijtraken van bagage

Lees meer over de dekking van twee onderdelen van de multirisicoverzekering, de doorlopende reisverzekering en de annuleringsverzekering.

(Visited 81 times, 1 visits today)