Kitesurfen in het buitenland

Kitesurfen in het buitenland

Kitesurfen is geen alledaagse sport. De regels omtrent het verzekeren van deze bijzondere sport zijn dan ook vaak afwijkend. Om ervoor te zorgen dat je tijdens je vakantie goed verzekerd bent voor de risico`s van het kitesurfen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regels.

Kitesurfen

Kitesurfen

Kitesurfen is een type watersport waarbij een kleine surfplank verbonden is met een kite (vlieger). Het lijkt op windsurfen, maar door de constructie van de vlieger kan je met kitesurfen hoger springen. Professionele kitesurfers halen snelheden van meer dan 100 km/h. Het wordt dan ook aangeraden om een helm te dragen. Vooral onervaren kitesurfers verliezen vaak hun surfplank.

Gevaarlijke sporten

Voor een wintersportvakantie sluit je een wintersportdekking af en voor duiken een onderwatersportdekking. Voor kitesurfen hebben verzekeraars echter geen speciale dekking. Deze activiteit valt bij de meeste verzekeraars onder de `gevaarlijke sporten`. Door de hoge snelheid van het kitesurfen in combinatie met de golven is deze sport namelijk niet zonder gevaren.

Premie

Wanneer je verzekerd wilt zijn voor kitesurfen betaal je meestal een hogere premie voor de reisverzekering. Verzekeraars vragen vaak een extra premie, omdat bijzondere sporten extra risico`s met zich meebrengen. De kans dat jij aan iets, iemand of jezelf schade aanricht is groter en ook is je kitesurfmateriaal vaak prijzig. Deze risicovolle sporten zijn daarom altijd uitgesloten van de basisverzekering en vereisen dus een aanvullende verzekering.

Dekking verzekering

Wanneer je een dekking hebt voor bijzondere sporten, dan omvat deze dekking meestal:

  • Beschadiging en diefstal van materiaal
  • Hulpverlening
  • Repatriëring
  • Reddingsoperaties
  • Opsporingsacties

Niet altijd standaard verzekerd is aansprakelijkheid en medische kosten. Voor medische kosten na een ongeval moet je vaak een aanvullende geneeskundige module afsluiten. Deelname aan wedstrijden is ook altijd uitgesloten van de dekking.

Aansprakelijkheid

Wanneer je gaat kitesurfen is het belangrijk om goed verzekerd te zijn voor aansprakelijkheid. Het kan druk zijn op het water wanneer je gaat kitesurfen en het kan dan ook gebeuren dat je een aanvaring krijgt met een andere kitesurfer. Als jij op dat moment de verantwoordelijke was kan de materiële- of letselschade op jou verhaald worden. Zonder aansprakelijkheidsverzekering kan dit schadebedrag hoog oplopen. Aansprakelijkheid voor bijzondere sporten is vaak niet gedekt op de reisverzekering.

Aansprakelijkheid verzekeren

Wanneer je tijdens je vakantie kitesurfles neemt is de kans groot dat de kitesurfschool een collectieve verzekering voor aansprakelijkheid heeft. Wanneer je zelfstandig gaat kiten of een kite huurt is dit niet het geval. Het is dan mogelijk om een losse aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten of je bij de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) aan te sluiten. Je bent dan automatisch verzekerd voor aansprakelijkheid wanneer je aan het kitesurfen bent.

Sportverzekering

Wanneer je van plan bent om veel te gaan kitesurfen of ook nog andere gevaarlijke sporten te beoefenen, dan kan je er ook voor kiezen om in plaats van een uitgebreide reisverzekering een speciale sport- of surfverzekering te nemen. Deze verzekeringen hebben vaak unieke voorwaarden die precies die punten dekken die voor boardsporters van belang zijn.

Reisverzekeraars

Op de pagina Top 5 Reisverzekeringen vind je een overzicht van de beste en goedkoopste reisverzekeringen. Maak daar je keuze en sluit eenvoudig direct online je reisverzekering af.

(Visited 1.263 times, 1 visits today)