Korting op reisverzekering

Korting op reisverzekering

Aan het maken van mooie reizen hangt natuurlijk een prijskaartje. Elke vorm van korting is dan ook meer dan welkom! Je kan op verschillende manieren extra korting krijgen op je reis(verzekering): zo bieden bepaalde reisaanbieders pakketkorting, last minute korting of vroegboekkorting. Bekijk in onderstaand overzicht de kortingsmogelijkheden op je reis en doe er je voordeel mee!

Collectiviteitskorting

Op het moment dat je een reis gaat maken, is het belangrijk aan een reisverzekering te denken. Met een reisverzekering krijg je onder meer dekking voor schade, diefstal of verlies aan je bagage, aanvullende medische kosten en bepaalde bijzondere dekkingen, bijvoorbeeld voor de risico’s van winter- of andere gevaarlijke sporten.

Een manier om te besparen op je reisverzekering is het profiteren van collectiviteitskorting. Een collectief is een groep waar je onderdeel van kan uitmaken en waar de reisverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld extra korting krijgen op het afsluiten van een reisverzekering indien je lid bent van FNV Jong, Warchild of werkzaam bent/studeert bij de Universiteit Utrecht.

Lees hier meer over collectiviteitskorting

Pakketkorting

Indien je nog geen reisverzekering hebt afgesloten, maar al wel een zorg-, auto-, of inboedelverzekering bij een bepaalde verzekeraar, kan je extra pakketkorting krijgen op het aanvullend afsluiten van een reisverzekering voor je aankomende reis. Op het moment dat je namelijk meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit, bieden sommige verzekeraars een soort stapel- of pakketkorting. Deze korting kan tot zo’n 10% oplopen! Daarbij geldt over het algemeen: hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting.

Lees hier meer over pakketkorting

Vroegboekkorting

Voor de snelle beslissers hebben reisaanbieders de vroegboekkorting in het leven geroepen. Deze vorm van korting wordt gegeven om meer zekerheid te verkrijgen omtrent de verkoop van de aangeboden reizen. Via een aantrekkelijke startprijs worden de eerste reizen snel aan de man gebracht: na verloop van tijd zullen de prijzen stijgen. Niet alleen reisorganisaties, ook vliegtuigmaatschappijen en hotelketens maken gebruik van de vroegboekkorting.

Lees hier meer over vroegboekkorting

Lastminute korting

Heb je het spontane idee gekregen een (korte) reis te gaan maken? Of heb je onverwachts wat extra vrije tijd of een mooie aanbieding gezien? Wat de reden ook is, het boeken van een last minute reis kan je de nodige korting opleveren! Afhankelijk van de reisperiode en het aantal verkochte reisplaatsen, kunnen reisaanbieders besluiten om de laatste plaatsen tegen een lagere prijs aan te bieden om hier nog wat aan te verdienen.

Lees hier meer over last minute korting

(Visited 329 times, 1 visits today)