Kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

en kortlopende reisverzekering wordt ook wel een aflopende of tijdelijke reisverzekering genoemd. Wanneer je één keer per jaar op vakantie gaat is een kortlopende reisverzekering vaak de voordeligste optie. Na de vakantie loopt de reisverzekering automatisch weer af, er wordt dus alleen betaald voor de dagen dat je echt op vakantie bent. In dit artikel kun je meer lezen over kortlopende reisverzekeringen.

Direct een kortlopende reisverzekering kiezen

Waarom een kortlopende reisverzekering?

Tijdens een vakantie kan er natuurlijk altijd iets vervelends gebeuren. Een reisverzekering biedt een uiteenlopende dekking voor de risico’s die een vakantie met zich meebrengt. Mocht er onverwachts iets gebeuren, dan kan je altijd contact opnemen met de alarmcentrale en wordt je geholpen in je eigen taal. Een kortlopende oftewel aflopende reisverzekering wordt automatisch weer beëindigd en hoef je dus niet op te zeggen. Ga je voor een langere tijd op vakantie of ga je meerdere malen per jaar, dan kan je ook een overwegen een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Dekking van een kortlopende reisverzekering

Een reisverzekering is een samengestelde verzekering die is opgebouwd uit een basisdekking waar aanvullende modules aan toegevoegd kunnen worden. De dekking van een kortlopende reisverzekering kan je voor een groot deel zelf bepalen tijdens het online afsluiten. Houd er bij het vergelijken van verzekeringen rekening mee dat de basisdekking verschilt per verzekeraar.

Over het algemeen vallen de volgende zaken onder de basisdekking:

  • Persoonlijke hulpverlening door alarmcentrale
  • Kosten door diefstal en beschadiging van bagage
  • Ongevallendekking
  • Schade aan logies en verblijf
  • Kosten voor het bellen van Nederlandse hulplijnen

Aan deze basisdekking kun je verschillende modules zoals: werelddekking, wintersportdekking en autohulp toevoegen. Door de juiste modules in het verzekeringspakket op te nemen ga je goed verzekerd op vakantie en kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je meer lezen over de dekkingen van de modules ga dan naar de pagina aanvullende reisverzekering.

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets verandert in je persoonlijke omgeving waardoor een vakantie afgezegd of tussentijds afgebroken moet worden. Een annuleringsverzekering kan in dit geval uitkomst bieden. Aanvullend op de kortlopende reisverzekering kan een annuleringsdekking afgesloten worden. De annuleringsverzekering moet vaak binnen 7 of 14 dagen na het boeken van de vakantie afgesloten worden. Dit verschilt per verzekeraar, let hier daarom goed op.

Lees meer over annuleringsverzekeringen op de pagina annuleringsverzekering.

Dekking voor het gezin

Wanneer de leden van een gezin of samenwonende partners gezamenlijk een polis afsluiten, dan is dit over het algemeen voordeliger. Kinderen tot en met 4 jaar zijn vaak gratis meeverzekerd. Kinderen van 5 jaar of ouder kunnen op de polis van hun ouders meeverzekerd worden. Vanaf 18 jaar moet je apart een reisverzekering afsluiten.

Tip! Laat je kind bijschrijven op de polis. Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Top 5  kortlopende reisverzekeringen

(Visited 1.034 times, 1 visits today)