Motorvakantie

Reisverzekering voor motorvakantie

De geur van brandend asfalt, lerenpak aan, helm op en zigzaggend langs de file op de route de soleil! Een vakantie op de motor is de ultieme vrijheid. Toch doe je er goed aan, om goed verzekert met de motorfiets op pad te gaan. Wij geven een aantal tips over je reisverzekering, zodat je vol gas de weg op kunt!

Waarom heb je tijdens een motorvakantie, een reisverzekering nodig?

Op de motor ga je het ultieme avontuur tegemoet. Heerlijk, maar een vakantie op de motor brengt net als andere vakanties ook bepaalde risico’s met zich mee. Naast ziekte of ongevallen, kun je onderweg ook te maken krijgen verlies, diefstal en motorpech. Alsof het nog niet erg genoeg is brengen deze incidenten niet alleen een hoop geregel met zich mee, maar kosten ze ook een hoop geld. Om de pijn enigszins te verzachten is het afsluiten van een reisverzekering ten zeerste aan te raden. Ten eerste omdat je altijd kunt rekenen op de nodige hulp vanuit het buitenland en ten tweede omdat een gedeelte van de onvoorziene kosten wordt vergoed. Wat er precies wordt vergoed, verschilt per verzekeraar.

De basis van een verzekering bestaat veelal uit een aantal onderdelen die hieronder beschreven worden. Wanneer je meer zekerheid wilt, kun je jouw basisverzekering aanvullen met extra modules. Bekijk alvast onze top 5 reisverzekeringen.

Medische kosten

Hoe goed je de motor ook kunt besturen, je bent altijd onderdeel van het verkeer. Een ongeluk ligt daarom altijd op de loer. Zeker in de drukkere vakantieperiodes kan het gevaarlijker worden op de weg. Naast de kans op een ongeval, kun je ook op vakantie ineens ziek worden of een nare infectie oplopen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens je vakantie, maar om zo snel mogelijk te herstellen, is een goede behandeling noodzakelijk. De kosten hiervan worden gedeeltelijk gedekt door je zorgverzekering. Echter vergoedt de zorgverzekeraar enkel de hoogte van de kosten die de behandeling in Nederland ook had gekost. De praktijk leert dat de tarieven voor zorg in het buitenland vaak hoger oplopen. Wanneer je een goede reisverzekering afsluit, worden deze extra kosten gedekt door jouw verzekeraar.

Naast financiële steun, biedt de verzekeraar jou ook andere vormen van hulp. Wanneer je tijdens jouw behandeling bijvoorbeeld behoefte hebt aan een arts waarmee je in een voor jou verstaanbare taal kunt spreken, regelt de Alarmcentrale die aan jouw reisverzekering verbonden zit, dit voor jou. Of wanneer je door een blessure niet meer op de motor naar huis kunt, zorgen zij voor een vervangende manier die je naar Nederland brengt.

Verlies en Diefstal

Helaas kun je tijdens je motorvakantie niet wegrijden voor zaken zoals verlies en diefstal. Je zult waarschijnlijk niet veel spullen meenemen, maar de bagage die je wel meeneemt kan van hoge waarde zijn. Denk aan motorapparatuur, je uitrusting, GPS-apparatuur, mobiele telefoons, fotocamera’s etc. Het is natuurlijk altijd vervelend als iets kwijt is, maar een goede reisverzekering kan zorgen voor vervangend materiaal of een vergoeding (in het geval van diefstal is wel een aangifte nodig).

Wanneer tijdens de vakantie jouw portemonnee, rijbewijs en/of reisdocumenten op welke manier dan ook, kwijt raken, komt er wat meer geregel bij kijken. In de meeste gevallen dient de ambassade ingeschakeld te worden. De Alarmcentrale in Nederland helpt je graag tijdens dit soort incidenten zodat je snel weer de weg op kunt.

Schade aan materiaal

Goed materiaal is onmisbaar tijdens een motorvakantie. Natuurlijk gaat de kwaliteit ervan na gebruik achteruit, maar wanneer er aantoonbaar en buiten jouw schuld om ineens veel schade aan jouw materiaal veroorzaakt wordt, kun je dit vaak declareren bij jouw reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Je kunt per vakantie een nieuwe, kortlopende verzekering af sluiten. In dit geval betaal je alleen voor de dagen dat je ook daadwerkelijk op pad bent. Echter is het vaak voordeliger om in plaats van deze kortlopende reisverzekering, een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Wanneer je al meer dan 21 dagen per jaar erop uit bent, heb je de kosten er vaak alweer uit. En dit gaat sneller dan je denkt! Naast de motorvakantie, ga je dikwijls een weekend weg of op city-trip.

Extra modules

Wij raden je aan om wanneer je op motorvakantie gaat, de basisreisverzekering aan te vullen met de volgende aanvullende modules.

Motor Pechhulp verzekering

Na kilometers touren kan het weleens voorkomen dat je motor het begeeft en je met pech aan de kant van de weg beland. Erg vervelend en een flink belemmering van je vakantie. Om weer zo snel mogelijk alles op de rit te hebben, verdien je professionele hulp. Wanneer je een extra module pechhulp afsluit, ben je er zeker van dat je snel en efficiënt geholpen wordt en de kosten minimaal houdt. Hierbij kun je ook aangeven of je een vervangend voertuig wilt, in het geval dat jouw motor niet meer gemaakt kan worden.

Annuleringsverzekering

Het zou niet vaak voorkomen, maar soms moet je noodgedwongen rechtsomkeert maken. Soms kunnen zich thuis zaken voordoen waardoor je terug naar Nederland moet. Denk hierbij aan het overlijden van familie of vrienden, ziekte, brand of andere redenen. Helaas zitten ook aan dit soort situaties kosten verbonden. Denk hierbij aan de overnachtingen die je al wel hebt betaald of een nieuwe manier waarop je terug naar huis gaat en de motor over moet laten schepen. Wanneer je bij het afsluiten van jouw reisverzekering de extra module ‘annuleringsverzekering’ aanvinkt, worden de kosten gedekt en kun je rekenen op hulp vanuit de alarmcentrale.

(Visited 857 times, 1 visits today)