Praktische Informatie

Praktische informatie reisverzekering

Ben je op zoek naar specifieke informatie over de reisverzekering? Op deze pagina vind je praktische informatie over de reisverzekering, waaronder informatie met betrekking tot overstappen & besparen, de opbouw van de reisverzekering, het boeken en regelen van je reis, informatie bij ongeregeldheden of klachten en overige handige tips aangaande je reisverzekering.

Begrippenlijst reisverzekering

Bij het afsluiten van je reisverzekering kom je in de polisvoorwaarden nog wel eens termen tegen die je niet direct duidelijk zijn. Wat houdt bijvoorbeeld het eigen risico in? Wat is repatriëring? En welke schade valt er onder de noemer ‘materiële schade’? De betekenis van deze en andere begrippen worden in de reisverzekering ABC uit de doeken gedaan.

Lees hier de begrippenlijst reisverzekering

Betalen in het buitenland

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook voor het regelen van bankzaken in het buitenland. Is het bijvoorbeeld nodig je bankpas te ‘activeren’ voor pinnen in het buitenland en is het handig je creditcard mee te nemen? Waarom is het belangrijk altijd wat contanten op zak te hebben? En wat te doen als je pinpas of creditcard niet meer werkt of is gestolen? Op deze en andere vragen geven wij in dit artikel antwoord.

Meer informatie over betalen in het buitenland

Calamiteitenfonds reizen

Hoewel je bij vakantie niet direct aan calamiteiten denkt, kan een natuurramp bijvoorbeeld niet ondenkbaar zijn. Ook kan het zijn dat er in de omgeving waar je verblijft oorlog uitbreekt of een terroristische aanslag wordt gepleegd. Het Calamiteitenfonds komt gedupeerden van een dergelijke ramp tegemoet.

Meer informatie over het Calamiteitenfonds reizen

Klachten over je reis(organisatie)

Aankomen op bestemming en een smerige hotelkamer aantreffen, terwijl deze op de foto’s er nog zo spik en span uitzag! Dat kan behoorlijk wat roet in het eten gooien. Deze en andere klachten kun je het beste direct na ontdekking bij je reisorganisatie neerleggen. Zij kunnen er zo nodig direct iets aan doen. Komen jullie er samen niet uit? In het uiterste geval kan je De Geschillencommissie inschakelen.

Lees hier meer over het indienen van klachten over je reis(organisatie)

Negatief reisadvies en je reisverzekering

Niet alle plaatsen op onze aardbol zijn even veilig: het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan om deze reden een negatief reisadvies uitgeven voor bepaalde gebieden. Wat betekent dit eigenlijk voor je reisverzekering? Blijft deze, als je ondanks de onveilige situatie toch die kant op gaat, gewoon geldig?

Meer informatie over een negatief reisadvies en je reisverzekering

Opzeggen

Indien je niet tevreden bent met je huidige reisverzekering of kan besparen op je reisverzekering door over te stappen dien je de reisverzekering op te zeggen. Hoe gaat opzeggen in zijn werk?

Meer informatie over het opzeggen van je reisverzekering

Overstappen & Besparen

Reisverzekeringen bestaan er in verschillende vormen en maten. Om te besparen op je reisverzekering kun je bij diverse reisverzekeraars de dekking en premie van de doorlopende of kortlopende reisverzekeringen vergelijken.

Lees hier meer over overstappen & besparen

Polisvoorwaarden

Hoe je reisverzekering is opgebouwd en wat precies wel of niet onder de vergoeding van deze verzekering en eventuele aanvullende dekkingen valt vind je in de polisvoorwaarden.

Meer informatie over de polisvoorwaarden

Reis boeken

Ben je van plan een reis te boeken? Bekijk hier een overzicht van de verschillende manieren waarop je een reis kunt boeken.

Meer informatie over je reis boeken

Reisbureau- en reisorganisatie

Een reisbureau of reisorganisatie helpt je bij het organiseren van je reis en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen voor wat betreft je reis, accommodatie en activiteiten.

Meer informatie over het reisbureau- en de reisorganisatie

Reispakketten

Ben je op zoek naar een kant en klare reis zonder dat je zelf de accommodatie en reisactiviteiten dient te vergelijken en regelen? Dan is wellicht een reispakket iets voor jou!

Meer informatie over reispakketten

Reis zelf regelen

Pluis je liever zelf de reis, accommodatie en activiteiten uit? Bekijk hier een aantal handige tips bij het zelf regelen van je reis.

Meer informatie over je reis zelf regelen

Reisverzekering vergelijker

Het vergelijken van reisverzekeringen levert je niet alleen de meest voordelige premie op. Op deze wijze kun je bewust kiezen voor een reisverzekering die aansluit op jouw persoonlijke reiswensen.

Bekijk hier de reisverzekering vergelijker

Vaccinaties

Inentingen zijn geen pretje, maar erg belangrijk om geen nare ziektes op te lopen als je een verre reis aan het maken bent. De kosten voor het vaccineren verschillen per vaccin en locatie en kunnen hoog oplopen. Een aanvullende zorgverzekering kan uitkomst bieden.

Lees hier meer over vaccinaties

Veilingwebsites

Het is mogelijk om een reis te boeken via een veilingwebsite waar je een bod kunt doen op een georganiseerde reis inclusief verblijf. Op deze manier is het mogelijk voor een scherp prijsje een aantrekkelijke reis op de kop te tikken.

Meer informatie over veilingwebsites

Veilig boeken en betalen

Bij het online boeken van je reis, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat zowel de boeking als betaling veilig kunnen plaatsvinden.

Meer informatie over veilig boeken en betalen

Veelgestelde vragen

Bij de voorbereiding van een reis lopen veel reizigers in spe tegen dezelfde soort vragen aan. Valt het land wat ik ga bezoeken wel onder de dekking van mijn reisverzekering en waar kan ik dat terug lezen? Welke voordelen heeft het afsluiten van een doorlopende reisverzekering? En in welke landen is mijn EHIC zorgpas geldig? Op deze en andere veelgestelde vragen geven wij antwoord.

Lees hier de veelgestelde vragen

Zorgverzekering in het buitenland

Wat dekt je zorgverzekering eigenlijk precies op het moment dat je in het buitenland spoedeisende medische zorg nodig hebt? Je Nederlandse zorgverzekering is wereldwijd geldig. Dit betekent dat je de noodzakelijke medische kosten vergoed krijgt, echter tot maximaal het Nederlandse tarief van vergelijkbare behandelingen of medicatie. Met een EHIC (European Health Insurance Card) kan je zonder problemen aantonen dat je goed verzekerd bent.

Meer informatie over de zorgverzekering in het buitenland

(Visited 457 times, 1 visits today)