Reisverzekering voor…

Reisverzekering voor…

Op zoek naar een reisverzekering toegespitst op een bijzondere activiteit die je in het buitenland gaat verrichten? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres! Misschien ben je van plan te gaan duiken, skiën of kitesurfen in het buitenland? Of ga je juist voor een tijdje studeren, stagelopen of als vrijwilliger aan de slag? Voor elke situatie is het belangrijk je reisverzekering en eventuele aanvullende dekkingen af te stemmen op je reisdoel. Bekijk hier de mogelijkheden per activiteit.

Au Pair in het buitenland

Als Au Pair in het buitenland moet je goed verzekerd zijn voor onder andere medische hulp, spullen en aansprakelijkheid. Aangezien je als Au Pair vaak voor langere periode aan het werk bent, kun je dit het beste doen via een globetrotter reisverzekering. Soms dekt de verzekering die het gastgezin voor jou afsluit de eventuele schade die jij veroorzaakt. Wanneer je er juist voor kiest om zelf een Au Pair in huis te nemen, dan kun je deze Au Pair ook een reisverzekering aanbieden. Dit is een zogenoemde inkomende Au Pair reisverzekering. Ook is de Au Pair soms verplicht om een Nederlandse zorgverzekering in te schrijven.

Lees meer informatie over Au Pair in het buitenland

Autovakantie

Ieder jaar pakken zo’n 4 miljoen Hollanders de auto om richting vakantiebestemmingen te reizen. Bij gebruik van dit populaire vervoersmiddel is het verstandig te checken of je voldoende verzekerd bent voor het geval je pech onderweg krijgt of wordt geconfronteerd met het uitvallen van de bestuurder. In aanvulling op je reisverzekering kan je pechhulpdekking of automobilistendekking afsluiten. Aan de hand van deze dekking ben je verzekerd van hulp via de alarmcentrale, reparaties langs de weg, eventuele versleping naar de dichtstbijzijnde garage of in het ergste geval zelfs vervangend vervoer. Ook indien je auto zodanig beschadigd is dat je niet verder kan reizen, wordt repatriëring van je auto naar Nederland door de reisverzekering vergoed.

Lees hier meer over de reisverzekering voor je reis met de autovakantie

Backpackvakantie

Een backpackvakantie is een groot avontuur en wordt al snel geassocieerd met het ultieme vrijheidsgevoel: je ontdekt nieuwe plekjes, leert nieuwe mensen en culturen en talen kennen en kan even helemaal los komen van je ‘dagelijks leven’. Om onbezorgd te kunnen genieten van je backpackvakantie, is het belangrijk je goed te verzekeren voor bepaalde risico’s als noodsituaties, ongevallen en verlies of diefstal van eigendommen. Heb jij al een dekkende reisverzekering afgesloten voor je backpackreis?

Lees meer informatie over de backpackvakantie

Campervakantie

Heerlijk rondtrekken in je camper betekent gaan en staan waar je wilt. Ook het reizen met een camper brengt bepaalde risico’s met zich mee die niet altijd standaard door de reguliere reisverzekering worden gedekt. Veel reisverzekeraars bieden om deze reden een aparte aanvullende camperverzekering aan. Met deze verzekering ben je bijvoorbeeld verzekerd tegen de gevolgen van motorpech en schade aan je camper. Met de module camperverzekering is ook schade die je per ongeluk zelf toebrengt aan je camper verzekerd.

Lees hier meer over de reisverzekering voor de campervakantie

Caravanvakantie

Voor vele Hollanders is het een bekend gezicht: tijdens de zwarte zaterdagen staan de snelwegen voor met auto’s die met de sleurhut richting reisbestemming gaan. De caravan biedt een hoop comfort tijdens je reis, maar er kan ook het een en ander misgaan: zeker nu je niet regelmatig met de caravan zal rijden. Naast dekking voor onder meer bagage, diefstal en beschadiging kan je bij veel reisverzekeringen ook een goede pechhulpdekking afsluiten.

Lees hier meer over de reisverzekering voor de caravanvakantie

Cruisevakantie

Cruisevakanties zijn steeds populairder en dat is niet zonder reden. Een cruise is de perfecte manier om helemaal te ontspannen en toch veel van de wereld te zien. Aan deze vakanties zit echter ook een keerzijde. Het aantal reizigers dat ziek of gewond van een cruiseschip wordt gehaald neemt structureel toe. Een redding terwijl het schip ver op open zee vaart is erg kostbaar en daarom is het verstandig op z’n minst na te denken over een goede verzekering. 

Lees hier meer over de reisverzekering voor de cruisevakantie

Fietsvakantie

Wind door de haren en genieten van de prachtige landschappen: fietsen is een prachtige manier om je reisbestemming te ontdekken! Ook tijdens je fietsvakantie zijn er een aantal risico’s waar je aan dient te denken: diefstal, verlies of beschadiging van bagage of de fiets zelf, een ongeval en eventuele noodzakelijke medische zorg in het buitenland.

Lees hier meer over de reisverzekering voor de fietsvakantie

Gezin met jonge kinderen

Met de kroost de hort op? Als je met z’n tweetjes op vakantie gaat zijn er al een hoop zaken waar je aan moet denken, om nog maar niet te spreken over een lange vakantie met het hele gezin! Juist om heerlijk onbezorgd richting vakantiebestemming af te reizen is het een fijn gevoel dat risico’s voor autopech, de extra kosten van spoedeisende medische zorg of verlies of diefstal van eigendommen goed zijn verzekerd via een reisverzekering.

Lees meer informatie over vakantie met Gezin met jonge kinderen

Groepsreizen

Een groepsreis brengt de nodige organisatie met zich mee: onder deze organisatieverantwoordelijkheid valt ook dat de groep afdoende verzekerd is voor mogelijke reisrisico’s. Zeker in groepsverband is het vervelend als het beschuldigende vingertje over en weer gaat voor schade aan bijvoorbeeld de accommodatie of aan medegroepsgenoten. Met een groepsreisverzekering is de schuldvraag niet van belang, maar komt vergoeding van deze schade wel in beeld.

Lees meer informatie over Groepsreizen

Kitesurfen in het buitenland

Ben je van plan te gaan kiten op je volgende vakantiebestemming? Let er dan op dat binnen je reisverzekering kitesurfen als gevaarlijke sport wordt aangemerkt. Dat betekent dat kiten als zijnde ‘extreme sport’ niet onder de standaarddekking valt van je reisverzekering. Raakt je dure (eigen of gehuurde) kitesurfmateriaal beschadigd? Of loop je zelf verwondingen op? In dat geval krijg je alleen met een aanvullende dekking gevaarlijke sporten de medische kosten en schade aan het kitesurfmateriaal vergoed.

Lees meer informatie over kitesurfen in het buitenland

Motorvakantie

Een reis op de motor geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid. Als motorrijder ben je met al je bagage echter ook kwetsbaar in het verkeer: een ongeluk kan in een klein hoekje zitten en de gevolgen kunnen ingrijpend zijn. Ook kan je bagage verloren raken of in het ergste geval worden gestolen. Daarnaast kan je bij veel reisverzekeraars een pechhulpverzekering afsluiten indien je met pech langs de weg komt te staan of niet verder kan reizen met je eigen motor.

Lees hier meer over de reisverzekering voor de motorvakantie

Studie en stage in het buitenland

Veel studenten hebben het idee dat ze met een reguliere zorgverzekering en reisverzekering genoeg verzekerd zijn voor hun studie- of stageperiode in het buitenland, maar dit is niet altijd zo. Zo biedt jouw Nederlandse zorgverzekering sowieso alleen maar dekking voor spoedeisende medische hulp tegen het Nederlandse tarief. De reisverzekering vult dit aan, maar een normale doorlopende reisverzekering is meestal enkel geldig voor een vakantie van een aantal weken. Controleer dit altijd goed in de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Ben je niet verzekerd via je doorlopende reisverzekering? Het is mogelijk een speciale globetrotter reisverzekering af te sluiten die de gehele periode die jij in het buitenland bent dekt.

Lees meer informatie over Studie en stage in het buitenland

Scooter huren

Veel van het land zien, maar niet in een warme, gesloten auto verre afstanden afleggen? Dan is het huren van een scooter een goed idee! Echter gelden er in het buitenland andere regels dan in Nederland en kun je misleid worden als je de voorwaarden van de verhuurder niet goed doorleest. Als je schade rijdt, kunnen de kosten hoog oplopen. Een reisverzekering biedt in veel situaties een uitweg, maar voor het huren van een scooter gaat dit niet op.

Lees hier meer informatie over het huren van een scooter

Senioren

Reislustige senioren hebben over het algemeen andere reisbehoeften: geen extreme sporten of intensieve (winter)sportvakanties en alles op een wat lager pitje. Toch kunnen vakanties van senioren ook erg actief zijn: genieten op de (elektrische) fiets of veel wandelen. Hoe het ook zij, het is belangrijk de reisverzekering hier goed op af te stemmen. Waar dien je allemaal op te letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor senioren? Je vindt deze informatie op onderstaande pagina.

Lees meer informatie over de reisverzekering voor senioren

Singlereizen

Sommige singles vinden het heerlijk om alleen op reis te gaan, maar soms kan dit ook best eenzaam zijn. Het is toch leuk om je nieuwe ervaringen met iemand te kunnen delen. Natuurlijk kan je als single een ‘gewone’ groepsreis boeken, maar dan heb je het risico dat je tussen allerlei stelletjes komt en je misschien het vijfde wiel aan de wagen voelt. Als je geen relatie hebt, dan kan het een drempel zijn om zomaar een reisje te boeken. Gelukkig zijn er speciaal voor deze mensen singlereizen in het leven geroepen. Wat is een singlereis precies en voor wie zijn deze vakanties? En waar dien je allemaal op te letten bij het afsluiten van een reisverzekering wanneer je op singlereis gaat? Je vindt deze informatie op onderstaande pagina.

Lees meer informatie over de reisverzekering voor singles

Talencursus in het buitenland

Waar kan je beter de taal leren dan in het land waar de taal wordt gesproken zelf? Op het moment dat je jezelf mengt in de taal en cultuur van het land en in gesprek gaat met de ‘locals’ zal je al snel merken dat je de taal eenvoudiger eigen maakt. Tijdens je verblijf is het belangrijk dat je zorgeloos kan genieten van deze ervaring. Op het moment dat je onderweg naar de talenschool bijvoorbeeld betrokken raakt bij een ongeval of wordt beroofd, is het een fijn gevoel dat je afdoende verzekerd bent voor deze risico’s via een reisverzekering.

Lees meer informatie over de Talencursus in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk doe je meestal in ontwikkelingslanden waar het verstandig is om een goede verzekering voor bijvoorbeeld privéziekenhuizen te hebben. Ondanks dat je niet betaald krijgt voor vrijwilligerswerk, wordt dit door reisverzekeraars wel vaak gezien als werk. Dit betekent dat een normale doorlopende reisverzekering meestal ongeldig is. Je dient dan een globetrotter reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering heeft wel een zeer volledige dekking waarmee je goed gedekt bent.

Lees meer informatie over Vrijwilligerswerk in het buitenland

Wandelvakantie

Heerlijk door de bergen struinen, langs de kust, door bijzondere steden of door prachtige natuurgebieden: met een wandelvakantie ben je er echt even helemaal uit! Geheel zonder risico’s is het wandelen door stad en land niet: zo kunnen onverwachte weersomstandigheden, hevige blessures of ongevallen en andere ongemakken zoals verlies of diefstal van je spullen op de loer liggen. Met een reisverzekering, die onder meer dekking biedt voor reddingsacties, aanvullende medische kosten en een vergoeding voor diefstal en verlies van je eigendommen ga je al een stuk zorgelozer op pad! Bekijk hier in hoeverre een reisverzekering jouw pleister op de wonde kan zijn!

Lees meer informatie over de wandelvakantie

Werken in het buitenland

Er komt een hoop regelwerk kijken bij het accepteren van een baan in het buitenland. Om goed voorbereid die kant op te gaan is het belangrijk om na te gaan of je afdoende verzekerd bent in geval je te maken krijgt met bijvoorbeeld medische kosten of diefstal of verlies van je eigendommen. Afhankelijk van de duur van je verblijf en je contract kan je kiezen voor een doorlopende reisverzekering of een globetrotter reisverzekering.

Lees meer informatie over werken in het buitenland

Wintersportvakantie

Ben jij al helemaal klaar voor je wintersportvakantie? Vergeet dan niet aan je reisverzekering met aanvullende wintersportdekking te denken! De reguliere dekking van je reisverzekering dekt namelijk niet de sportieve risico’s van een wintersportvakantie. De kosten om je met een banaan van de piste te halen of van een eventuele gipsvlucht kunnen behoorlijk de spuigaten uitlopen, zorg er dus voor dat je afdoende verzekerd de pistes bestijgt en wees voorzichtig!

Lees meer informatie over de wintersportvakantie

Zakenreis

Een reis kan verschillende doelen hebben en, hoewel een reis al snel wordt geassocieerd met ontspannende activiteiten, kan het reisdoel ook business zijn. Denk hierbij aan internationale beurzen of congressen, meetings met internationale klanten en mogelijk het sluiten van een nieuwe deal. Voor je zakenreis is het belangrijk de dekking en geldigheid van je reisverzekering af te stemmen op de reisduur en -bestemming en je goed te verzekeren tegen vervelende reisrisico’s.

Lees meer informatie over de zakenreis

(Visited 437 times, 1 visits today)