Reisverzekeringen

Reisverzekeringen

Wanneer je besluit om een reisverzekering af te sluiten krijg je meestal te maken met verschillende opties, waar je uit kunt kiezen. Niet iedere reisverzekering is geschikt voor iedere situatie. Het is daarom belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Op deze pagina vind je meer informatie over de typen reisverzekeringen die er zijn en wat de dekkingen en voorwaarden van deze soorten zijn.

Doorlopende reisverzekering

Veel Nederlanders hebben een doorlopende reisverzekering. Deze reisverzekering is een goede optie wanneer je meerdere keren per jaar op reis gaat. Je bent namelijk het gehele jaar door verzekerd en hoeft niet voor iedere citytrip of zonvakantie een nieuwe verzekering af te sluiten. Wanneer je voor een lange periode aaneengesloten naar het buitenland gaat, dan is de globetrotter meestal een betere optie. De doorlopende reisverzekering kan je voor een groot deel aanpassen aan je eigen wensen, zo zijn zaken als wintersportdekking, pechhulp, werelddekking en ongevallendekking bijna altijd aanvullende modules.

Meer informatie over de doorlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke reis die je gaat maken. De verzekering is ook alleen voor deze periode geldig. De voordelen van een kortlopende reisverzekering zijn dus dat je de polis precies kunt afstemmen op een vakantie en dat de verzekering automatisch stopgezet wordt. In principe is deze verzekering alleen geschikt wanneer je in een jaar minder dan drie weken, of minder dan drie keer op vakantie gaat. Ga je langer of vaker? Dan is een doorlopende reisverzekering een betere optie. Bij de kortlopende reisverzekering betaal je namelijk ook iedere keer polis- en administratiekosten waardoor de kosten hoger uitvallen.

Meer informatie over de kortlopende reisverzekering

Last minute reisverzekering

Vergeten je reisverzekering af te sluiten? Alles behalve reden tot paniek, zelfs als je al goed en wel in de trein of auto zit onderweg  naar Schiphol (of je vakantiebestemming) kan je nog tot enkele minuten voor vertrek een reisverzekering online afsluiten! Ook als je de bestemming inmiddels al hebt bereikt zijn er mogelijkheden alsnog een reisverzekering af te sluiten voor de gehele reis.

Meer informatie over de Last minute reisverzekering

Annuleringsverzekering

Wanneer je door onverwachte oorzaken niet op vakantie kunt of een reis voortijdig moet afbreken, dan kun je een beroep doen op de annuleringsverzekering. Deze zal de onkosten vergoeden. Voorwaarde is wel dat het een annulering met een geldige reden is; zoals plotselinge werkeloosheid, een gestolen paspoort op de dag van vertrek of een ziekte binnen de familie. Je dient een annuleringsverzekering altijd binnen een bepaalde periode na het boeken van je vakantie af te sluiten. Als je te lang wacht met het afsluiten, dan hebben verzekeraars het recht om jou de annuleringsverzekering te weigeren.

Meer informatie over de annuleringsverzekering

Globetrotter reisverzekering

Steeds meer mensen brengen een aantal maanden van hun leven in het buitenland door. Soms is dit voor bijvoorbeeld een stage, maar ook lange reizen zijn populair. Langere periodes in het buitenland zijn meestal niet volledig te verzekeren met een doorlopende reisverzekering. De doorlopende reisverzekering is namelijk vooral bedoeld voor standaard vakanties en je zit dan vast aan een maximaal aantal verzekerde dagen in het buitenland. Een globetrotter reisverzekering is specifiek voor lange reizen en biedt in deze gevallen uitkomst. Je bent dan tijdens je gehele reis verzekerd voor medische hulp, noodhulp en schadegevallen.

Meer informatie over de globetrotter reisverzekering

Creditcard reisverzekering

Twee vliegen in één klap: naast een handig betaalmiddel op reis bieden sommige creditcardmaatschappijen als extra dienst nu ook een aanvullende reisverzekering via je creditcard. Zo bespaar je extra op creditcard en reisverzekeringskosten.

Wat wordt er door deze verzekering gedekt? Het gaat onder meer om S.O.S. hulpverlening, ongevallen tijdens je reis en bagage- en vluchtvertraging. Lees echter goed de kleine letters in de verzekeringsvoorwaarden en vergelijk de dekking met andere ‘losse’ reisverzekeringen bij andere verzekeraars om te waarborgen dat je goed verzekerd op reis gaat.

Meer informatie over de creditcard reisverzekering

Losse pechhulpverzekering

Op het moment dat je tijdens je reis met pech langs de weg komt te staan is er niets fijner dan een goede pechhulpservice. Bij veel auto- of reisverzekeringen kan je een aanvullende pechhulpdekking afsluiten, echter kan je er ook voor kiezen een ‘losse’ pechhulpverzekering af te sluiten. Deze kan je afsluiten bij verzekeraars als de ANWB of Routemobiel. Met een pechhulpverzekering ben je, afhankelijk van de voorwaarden bij iedere verzekeraar, onder meer verzekerd voor de kosten van reparatie langs de weg, vervangend vervoer , repatriëring van je voertuig naar Nederland en eventuele extra verblijfskosten.

Meer informatie over de losse pechhulpverzekering

(Visited 1.858 times, 3 visits today)