Studie en Stage Reisverzekering

Studie en Stage Reisverzekering

Je bent van plan voor langere reis naar het buitenland te gaan, bijvoorbeeld voor een stage- of afstudeerplek. Dan is het, naast je gevulde backpack ook erg belangrijk om niet te vergeten een goede verzekering af te sluiten. Omdat een reguliere verzekering meestal niet genoeg is biedt Covered Abroad een verzekering die past bij jouw reisplan. Wat bijvoorbeeld inbegrepen zit bij deze verzekering zijn medische kosten, spoedeisende tandheelkunde en overkomst van familie in het geval van een ongeval of ziekte.

Als je voor een langere tijd op reis gaat zorg er dan op zijn minst voor dat je onderstaande twee verzekeringen hebt afgesloten:

Medische verzekering

Het is handig maar ook belangrijk om goed na te kijken wat de dekking is van je Nederlandse zorgverzekering als deze doorloopt. Het is ook slim om je zorg los bij te verzekeren in de vorm van een medische verzekering.

Doe je dit niet dan kan het zo zijn (als je een Nederlandse verzekering hebt) dat je het verschil van de te verzekeren gebeurtenis moet gaan betalen. Dit kan zo zijn omdat de te verzekeren gebeurtenis wordt uitbetaald aan de hand van de Nederlandse wetgeving. Wanneer een behandeling in het buitenland duurder is dan het gangbare tarief in Nederland moet je het verschil zelf bijbetalen. Met name in Amerika kan een behandeling vele duizenden Euro’s duurder zijn.

Covered Abroad is een medische verzekering die uit gaat van de wetgeving van het land waar je bent. Dit betekent dus dat het volledige bedrag wordt vergoedt. Er zijn twee pakketten waar je uit kunt kiezen met een bedrag van maximaal € 250.000,- (kosten: € 1,06 per dag) of van € 1.500.000,- (kosten: € 1,23 per dag). Bij ambulante handelingen gaat het om een eigen bijdrage van € 35,-. Onderstaande aspecten worden in allebei de pakketten wereldwijd gedekt:

  • Ziekenhuisopname en doktersbezoek
  • Medicijnen
  • Voorgeschreven behandeling door fysiotherapeut tot € 500,-
  • Spoedeisende tandheelkundige kosten tot € 200,- per incident/tand
  • Vergoeding reisbagage tot € 1.500,-
  • Ambulancevervoer, medisch transport en repatriëring
  • Retourvlucht
  • Urgente reiskosten bij ongeval/overlijden naaste familie
  • Kosten van overeenkomst familielid om verzekerde bij te staan tot € 250.- per dag
  • Bij overlijden of (blijvende) invaliditeit € 12.000,-

Aansprakelijkheidsverzekering

Het is meestal niet zo dat het verplicht is dat een buitenlandse werkgever zich verzekerd voor een werknemer of stagiaire. Dat betekent in geval van een klein ongelukje (het per ongeluk kapot maken van een apparaat) deze niet worden vergoedt en je dus zelf kosten maakt. Daarom kan een aansprakelijkheidsverzekering een goede uitkomst bieden, en kan je heel wat geld schelen. In Australië bijvoorbeeld vereist de visumwetgeving dat je minimaal aan aansprakelijkheidsdekking van 2.000.00,- Australische dollars hebt. Daar voldoet Covered Abroad aan. Want voor € 0,31 per dag kan je de verzekering al afsluiten. Hierbij inbegrepen zijn dan onderstaande verzekeringen:

Aansprakelijkheidsverzekering

€ 2.000.000,- voor personen als wel voor zaakschade met een eigen bijdrage van € 150,-

bagageverzekering

Zowel diefstal als schade aan bagage en inboedel tijdens de reis tot €1.500,- met een eigen bijdrage van € 100,- per gebeurtenis. Laptops (met een eigen risico van € 50,- met een minimum van € 100,-) € 750,-

Annuleringsverzekering

Het is naast het afsluiten van een medische verzekering ook slim om een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan namelijk zijn dat je onverwachts je reis niet kan maken of deze plotseling onderbroken moet worden vanwege ziekte of een ongeval of door familieomstandigheden. Als je een annuleringsverzekering hebt worden de kosten die je in zo’n geval moet maken (deels) vergoed. Covered Abroad biedt deze verzekering niet aan maar deze kan je heel gemakkelijk afsluiten bij een andere verzekeraar. Je kan ook een annuleringsverzekering afsluiten bij het boeken van je vliegticket. Je kan bij sommige maatschappijen zelfs zonder kosten te maken annuleren. (ligt aan het soort ticket).

Veel gestelde vragen over een studie en stage reisverzekering

Blijft tijdens mijn buitenlandse stage ook mijn Nederlandse zorgverzekering geldig?

Dit ligt aan een aantal zaken, namelijk:

Krijg je loon voor je stage?

Mocht je loon ontvangen tijdens je stage dan is je Nederlandse verzekering niet geldig. Mocht je geen loon ontvangen of een kleine vergoeding én je bent jonger dan 30 jaar dan blijft je Nederlandse zorgverzekering wel geldig. Het is wel echt aan te raden om goed te controleren bij je zorgverzekeraar wat alle voorwaarde zijn en wat er precies gedekt wordt. Het is namelijk niet altijd nodig om ook een aanvullende medische verzekering af te sluiten. (zie medische verzekering).

Ga je ook werken (naast je stage) in het buitenland?

Wanneer je 3 maanden of langer betaald wordt voor je werkzaamheden in het buitenland (dus bij een buitenlandse werkgever) dan vervalt de Nederlandse verzekeringsplicht. Dus mocht je loon ontvangen bij het bedrijf in het buitenland dan heb je dus geen recht op een Nederlandse verzekering. In dat geval moet je wel een aanvullende medische verzekering afsluiten (zie medische verzekering).

Bewijs van verzekering

Belangrijk is een bewijs van je verzekering voor het buitenlandse bedrijf waar je gaat werken of stage gaat lopen. Dus zorg ervoor dat je voor aankomst in het betreffende land een geldige en dekkende verzekering hebt en ook de polis doorgegeven hebt aan het bedrijf. Met de verzekering van Covered Abroad ben je gegarandeerd goed verzekerd en kan je met een gerust hart en zonder enige zorgen beginnen aan je avontuur (stage of werk) in het buitenland.

(Visited 448 times, 1 visits today)