Tips

Reistips & reisverzekering

Op deze pagina vind je een veelheid aan tips en handige informatie om goed voorbereid op reis te gaan. Hoe zit het bijvoorbeeld met je zorgverzekering in het buitenland, biedt deze dezelfde dekking? En wat als je een reis boekt naar een gebied waar een negatief reisadvies voor geldt, biedt je reisverzekering dan nog wel gewoon dekking? Op deze en ander veel gestelde vragen geven wij antwoord. Profiteer verder van tips van verschillende ervaren reisbloggers!

Afschrijving vergoeding bagagedekking

Reisverzekeraars houden bij de uitkering van schade aan of diefstal van je bagage rekening met de huidige waarde van het bagage item. Deze waarde neemt met de jaren af en bij bepaalde reisverzekeraars gaat dit wat betreft sommige bagage in een sneller tempo. Hoe kan je nu precies achterhalen wat je precies vergoed krijgt?

Lees hier meer over de afschrijving vergoeding bagagedekking

Bagage verloren: wat nu?

Bij aankomst op het vliegveld beginnen de koffers op de bagageband te rollen. Na een half uur draait er nog slechts een verdwaald koffertje rond op de band, echter van jouw koffer geen enkel spoor. Welke stappen kan je ondernemen op het moment dat je je bagage bent verloren?

Lees hier meer over bagage verloren: wat nu?

Besparen op je reisverzekering

Een reisverzekering is geen overbodige luxe, toch houd je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk geld over voor je vakantie zelf. Door reisverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, af te stemmen op je reisgedrag, dubbele dekkingen te voorkomen en eventuele kortingen te checken kan je wellicht extra besparen!

Meer informatie over besparen op je reisverzekering

Doorlopende vs kortlopende

Wat is het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering? En wanneer is het interessanter en voordeliger voor een doorlopende reisverzekering te kiezen?

Meer informatie over doorlopende vs kortlopende reisverzekering

Europese zorgkaart (EHIC)

Met de EHIC, oftewel Europese zorgkaart, kan je in het buitenland aantonen dat je afdoende verzekerd bent in Nederland voor de basiszorg. Hoe kan je een EHIC aanvragen en in welke landen is deze geldig?

Meer informatie over de Europese zorgkaart (EHIC)

Gouden reistips van tien reisbloggers

Van wie kan je nu beter tips en adviezen ontvangen dan van de ervaringsdeskundigen zelf? Met dat idee in het achterhoofd hebben wij tien enthousiaste Nederlandse reisbloggers benaderd. Zij geven je elk een gouden tip om optimaal van je lange reis te genieten!

Lees hier de gouden reistips van tien reisbloggers

Reistips

Hoewel het voorbereiden en regelen van een reis een persoonlijke aangelegenheid is, zijn er verschillende handige reistips die bij veel verschillende soorten reizen van pas kunnen komen! Wat zijn nu belangrijke aandachtspunten bij de voorbereiding van je reis?

Lees hier meer over verschillende reistips

Reisverzekering kiezen in 5 stappen

Uit het uitgebreide aanbod reisverzekeringen kan je misschien door de bomen het bos niet meer zien. Aan de hand van 5 stappen wordt inzichtelijk gemaakt wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het afsluiten van een reisverzekering op maat.

Lees hier meer over de reisverzekering kiezen in 5 stappen

Reisverzekering of aanvullende zorgverzekering?

Zowel vanuit de reisverzekering als vanuit de aanvullende zorgverzekering bestaat een dekking voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. Hoe voorkom je dubbele verzekering en maak je de afweging tussen één van beide varianten?

Bekijk meer over de aanvullende medische dekking in het buitenland en de verzekeringsopties op onze pagina reisverzekering of aanvullende zorgverzekering?

Reisverzekering overbodige luxe?

Iets wat menig reiziger zich misschien wel eens heeft afgevraagd is of het wel nodig is een reisverzekering af te sluiten voor je vakantie. Een reisverzekering lijkt misschien overbodige luxe, tot er iets mis gaat.. Niet alleen jezelf, maar ook je bagage en medereizigers staan bloot aan verschillende risico’s. Zo kan je bagage beschadigen, kwijtraken of zelfs worden gestolen. Ook kunnen medisch noodzakelijke kosten in het buitenland behoorlijk boven het Nederlandse tarief uitstijgen. Het verschil dien je zonder reisverzekering ook uit eigen zak te betalen.

Bekijk de verschillende voordelen van een reisverzekering in het artikel reisverzekering een overbodige luxe?

Reisverzekering vergelijken

Bij het vergelijken van verschillende reisverzekeringen en reisverzekeraars is het van belang op een aantal factoren te letten: de dekking, premie en betrouwbaarheid/serviceniveau van de verzekeraar.

Meer informatie over reisverzekeringen vergelijken

Schade claimen reisverzekering

Als je spullen tijdens je reis schade oplopen, kun je in veel gevallen beroep doen op je reisverzekering. Om de situatie goed af te handelen en de kans op een vergoeding te vergroten, zijn er een aantal belangrijke stappen belangrijk om te nemen.

Deze stappen vind je op de pagina schade claimen reisverzekering

Vergoeding vertraging vlucht

Helaas komt het vaak voor dat vliegtuigen niet op tijd vertrekken. Ontzettend vervelend natuurlijk als je op vakantie gaat, maar ook als je graag terug naar huis wilt. Soms loopt de vertraging zo op, dat je een vergoeding kunt krijgen.

Lees hier meer over op de pagina vergoeding vertraging vlucht

Voorkom dubbele dekking

Heb jij verschillende verzekeringen lopen, waaronder bijvoorbeeld een reis-, auto- en zorgverzekering? Wellicht zijn er dekkingen die overlap hebben in deze verzekering, zoals de pechhulpdekking of aanvullende medische kosten.

Bekijk hoe je dubbele dekking kan voorkomen op onze pagina voorkom dubbele dekking

Vroegboekkorting of lastminute?

Is het nu juist slim om tijdig je vakantie te boeken of worden de tarieven voor je reis en accommodatie op het laatste moment juist aantrekkelijker?

Lees hier meer over vroegboekkorting of lastminute?

Wat is de beste en goedkoopste reisverzekering?

Waar vind je de beste en goedkoopste reisverzekering? Dit is voor iedereen anders en vooral afhankelijk van je reisfrequentie, reisdoel en reisgedrag. In dit artikel vind je een aantal handige tips, aandachtspunten en handvatten om de voor jou beste reisverzekering op maat tegen de scherpste premie te vinden!

Lees hier wat de beste en goedkoopste reisverzekering is

(Visited 485 times, 1 visits today)