ANWB

Verzekeraar ANWB

ANWB mag zich met ruim 4 miljoen leden al decennia lang de grootste vereniging van Nederland noemen.De Algemene Nederlandsche Wielrijders Bond werd in 1883 in eerste instantie opgericht om zich sterk te maken voor de behoeften van fietsend Nederland. Tegenwoordig behartigt de ANWB de belangen van haar leden op het gebied van verkeer, vrije tijd en vakanties in de vorm van verzekeringen, het bieden van rechtshulp en diverse andere diensten. De ANWB helpt je kort gezegd graag op weg wanneer je hulp nodig hebt op het gebied van het verzekeren van jouw vakanties, reizen en andere recreatieve activiteiten.

Ga naar ANWB

Voordelen ANWB

add Hoe langer lid, hoe voordeliger jouw reisverzekering wordt

addEr staat altijd een tolk voor je klaar

addEnorm aanbod van verzekeringen die aansluiten op jouw vakantie

addAlles gemakkelijk regelen via internet

addJarenlange ervaring en expertise

addGratis abonnement op De Kampioen, het grootste magazine over vrije tijd van Nederland

Nadelen ANWB

not_interested Niet de goedkoopste reisverzekeraar: check de top 5 beste doorlopende reisverzekeringen om de reisverzekeraars met elkaar te vergelijken

not_interestedJe krijgt alleen kortingen wanneer je lid bent van de pechhulpdienst van de ANWB

Prijzen, kenmerken en beoordelingen

ANWB is al jarenlang een van de grootste verzekeraars die bekend staat om haar expertise. De vereniging voldoet aan scherpe eisen wat betreft klantinformatie en -tevredenheid, dienstverlening, kwaliteit en bereikbaarheid. De vereniging is daarom bekroond met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.
Daarnaast heeft de ANWB nog vele andere prijzen en onderscheidingen mogen ontvangen. Een greep uit de lijst:

  • 2014: ANWB is opnieuw de klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland
  • 2014: De website van ANWB over reisverzekeringen wordt de ‘Best presterende website’
  • 2015: Interbrand benoemd ANWB tot meest ‘Sterke Verzekeringsmerk’ van Nederland
  • 2015: De ANWB-Doorlopende reisverzekering komt als beste uit de test van de Consumentenbond

Dekking Basispakket reisverzekering

Bij ANWB kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten die volledig bij jou past. Zo kun je kiezen voor een basisdekking die een standaard service biedt. Daarbij is er keuze uit een compacte polis of een meer uitgebreide, complete polis. Zo kun je gemakkelijk bepalen wat het beste bij jouw stijl past.

Doorlopende reisverzekering Basispakket
Max. aantal dagen buitenland 60 – 180
Dekkingsgebied Optioneel Europa of wereld
Hulpverlening 24/7 hulpverlening door ANWB alarmcentrale
Onvoorziene uitgaven Extra verblijfskosten tot max. €75,- per persoon per dag en extra reiskosten tot de kostprijs. Extra telecommunicatiekosten met derden tot max. €250,-
Calamiteiten Vergoeding schade bij calamiteit zoals een natuurramp of terrorisme
Aansprakelijkheid voor schade aan je vakantieverblijf Vergoeding tot max. €1100,-

Aanvullende opties

Uiteraard kun je de basisdekking uitbreiden met verzekeringen die voor jou relevant zijn. ANWB biedt je een enorm scala van aanvullende polissen die geheel bij jouw reisstijl passen. Of je nu gaat kamperen, zeilen, aan het strand liggen, backpacken of op fietsvakantie: ANWB heeft de juist aanvullende optie voor jou. Je hebt de keuze uit een beperkte aanvullende verzekering (Compact) of een meer uitgebreide (Compleet).

Dekking Voorwaarden
Medische kosten in het buitenland Kostprijs, medische kosten in Nederland tot €1.600,- gedekt. Tandheelkundige kosten tot €600,- verzekerd.
Bagage Max. €4.100,- per schadegebeurtenis. Bepaalde productcategorieën hebben een maximum.
Reisongeval Bij volledige invaliditeit max. €100.000,- verzekerd en in geval van overlijden max. €35.000,-.
Wintersport & andere bijzondere sporten Onvoorziene uitgaven zoals een gipsvlucht, kosten skipas- en gemiste skilessen, vergoeding schade aan en eventuele huur van vervangende skiuitrusting bij diefstal, schade of verlies.
ANWB pechhulp Hulpverlening ANWB Alarmcentrale: hulp langs de weg of transport naar garage. Daarnaast vergoeding repatriëring voertuig indien reparatie niet binnen 4 werkdagen mogelijk is.
Vervangend verblijf en vervoer Bij onvoorziene schade voor de reis tot het einde van de reis of een mechanische storing die niet binnen 48 uur kan worden gerepareerd kan een motorvoertuig tot maximaal 30 dagen worden gehuurd.
Rechtsbijstand tijdens je reis Juridische hulp of advies in het buitenland. Bijvoorbeeld bij geschillen met de reisorganisatie.
Annuleringsverzekering Optioneel: Max. €1.500 per verzekerde per reis of €3.000 per verzekering per reis
Luxe Annulering Max. €1.500 per verzekerde per reis en €6.000 per verzekering per reis
Luxe Annulering Ook een vergoeding over de vakantiedagen die je al hebt genoten

Mogelijkheid kortlopende reisverzekering

Bij ANWB kun je tevens een kortlopende reisverzekering af sluiten. Deze is enkel geldig in Europa gedurende een, aaneengesloten vakantieperiode van maximaal 180 dagen. Ook bij de kortlopende reisverzekering heb je keuze uit een compacte en een complete polis en dekking komt vrijwel geheel overeen met de basis- en aanvullende dekking van de doorlopende reisverzekering. Voor een overzicht van de basisdekking en mogelijke aanvullende dekkingen van de kortlopende reisverzekering verwijzen wij derhalve naar bovenstaande tabellen.

Extra diensten en kortingen

ANWB zorgt goed voor haar leden. Daarom ontvang je standaard 5% ledenkorting. Maar afhankelijk van hoe lang je lid bent en van welke andere faciliteiten je gebruik maakt, kan deze korting soms wel oplopen tot 10%.

Contactgegevens

Wanneer je meer informatie wilt over de verzekeringen van ANWB, neem dan een kijkje op de uitgebreide website www.anwb.nl. Door middel van de chatfunctie kun je jouw vragen stellen aan de klantenservice medewerkers. Natuurlijk kun je ook gewoon bellen naar het ANWB Leden Service Centre (088 269 22 22). Ook kun je op de website of door te bellen gemakkelijk lid van de vereniging worden. Daarnaast staan de medewerkers in de ANWB winkels door het hele land, altijd voor je klaar.

Ga naar ANWB
(Visited 782 times, 1 visits today)