Centraal Beheer

Verzekeraar Centraal Beheer

Centraal Beheer is een grote organisatie die in 20 landen actief is en ruim 40 miljoen klanten heeft. De oorsprong van het bedrijf ligt echter in Nederland. De naam ontstond in 1983 door een fusie tussen AGO en ENNIA, maar de oorspronkelijke rechtsvoorganger was al in 1759 opgericht.

Direct naar Centraal Beheer

Beschrijving organisatie

Centraal beheer is al in 1909 opgericht en is een grote speler op de verzekeringsmarkt. Sinds 1995 is het onderdeel van de Achmea Groep. Naast allerlei verzekeringen biedt Centraal Beheer ook hulp bij het regelen van andere diensten, zoals beleggen, hypotheek en pensioen. Op het gebied van reizen biedt de verzekeraar zowel een kortlopende- als een doorlopende reisverzekering aan en ook een losse annuleringsverzekering behoort tot de mogelijkheden.

Voordelen Centraal Beheer

add Brede dekkingen op de reisverzekering

add Mogelijkheid tot het afsluiten van een losse annuleringsverzekering

add Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Nadelen Centraal Beheer

not_interested Minder vrije keuze in samenstellen reisverzekering dan sommige reisverzekeraars

not_interested Uitkering na ongeval is altijd standaard meeverzekerd i.p.v. aanvullend, dus hier betaal je altijd voor ook als je dit niet wilt

Prijzen en keurmerken

Sinds 2010 is Centraal Beheer in het bezit van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Dit houdt in dat de verzekeraar getoetst is op dienstverlening en aan alle eisen voldoet.

Dekking basispakket reisverzekering

Wanneer je een reisverzekering afsluit bij Centraal Beheer krijg je te maken met een basispakket die je zelf uit kunt breiden met een aantal aanvullende opties. Het basispakket van de doorlopende reisverzekering dekt o.a. de volgende zaken:

Doorlopende reisverzekering
Maximaal aantal dagen buitenland 365 dagen
Dekkingsgebied Europa of wereld
Dekking voor bagage €2.500
Persoonlijke hulpverlening Kostprijs
Ongevallen Tot €50.000 bij invaliditeit en €5.000 bij overlijden
Dekking gadgets Computer en camera €1.250 en telefoon €160
Premie per maand Vanaf €3,34

Aanvullende opties

Vind je de dekking van het basispakket niet voldoende? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je op wintersport gaat of met de auto reist. Breid de basisverzekering dan uit met de volgende aanvullende opties:

  Dekking Premie
Module Annulering Tot €2.000 per persoon per reis voor onverwachts annuleren of wijzigen reis (max. €5.500 per jaar) €3,75
Module Medische kosten Volledige vergoeding spoedeisende hulp €0,79
Module Winter- en onderwatersport Vergoeding medische kosten, uitkering invaliditeit, andere risico`s €0,60
Module Voertuighulp Dekking voor pechhulp tot €250, vergoeding kostprijs opsturen onderdelen en kosten auto terug vervoeren naar Nederland €0,90
Module Vervangend vervoer Vervangend vervoer tot 6 weken €1,80
Module Zakenreis Verplichte dekking voor zakenreis of stage/vrijwilligerswerk. Bagage tot €3.500 verzekerd €3,94

Mogelijkheid kortlopende reisverzekering

Wil je liever een kortlopende reisverzekering van OHRA afsluiten? Dan gelden dezelfde dekkingsvoorwaarden zoals hierboven besproken bij de doorlopende variant. Het basispakket heeft dezelfde dekkingen en hoogtes qua uitkeringen en je kunt dit zelf uitbreiden met de eerder genoemde aanvullende opties. De premies van de kortlopende reisverzekering wijken wel af van de hierboven genoemde premies, omdat deze afgestemd worden op jouw specifieke reis en niet per maand betaald worden.

Losse annuleringsverzekering

De meeste verzekeraars bieden net als Centraal Beheer een kortlopende- en doorlopende reisverzekering aan. Centraal Beheer biedt echter daarnaast ook nog een losse annuleringsverzekering aan die alle onverwachte kosten van een annulering of wijziging in de reis dekt. Handig wanneer je al ergens anders verzekerd bent en alleen specifiek dit risico nog wilt verzekeren.

De premie van deze verzekering wordt berekend aan de hand van jouw reissom, je betaalt 4,5 procent van dit bedrag als premie. Je dient deze annuleringsverzekering binnen twee weken na het boeken van je reis af te sluiten.

Extra diensten en kortingen

Centraal Beheer heeft met diverse werkgevers in Nederland collectiviteitsafspraken gemaakt waarmee je korting kunt krijgen op je verzekering. Vraag dit na bij je werkgever of kijk tijdens het afsluiten (dit wordt aangegeven) van de reisverzekering in de lijst werkgevers van Centraal Beheer.

Contactgegevens

Voor vragen over de voorwaarden en dekking van de hierboven besproken reisverzekeringen kun je contact opnemen met Centraal Beheer via de volgende contactgegevens.

Website Centraal Beheer
Email Contactformulier via website
Adres Postbus 9150 – 7300 HZ Apeldoorn
Telefoon 055 – 579 8000

Direct naar Centraal Beheer
(Visited 421 times, 1 visits today)