OHRA

Verzekeraar OHRA

OHRA is een grote organisatie die in 20 landen actief is en ruim 40 miljoen klanten heeft. De oorsprong van het bedrijf ligt echter in Nederland. De naam AEGON ontstond in 1983 door een fusie tussen AGO en ENNIA, maar de oorspronkelijke rechtsvoorganger was al in 1759 opgericht.

Direct naar OHRA

Beschrijving organisatie

OHRA is een organisatie die al sinds 1925 bestaat en inmiddels ruim 800.000 Nederlanders verzekert. Het is tegenwoordig onderdeel van de Delta Lloyd Groep. Er is een groot aantal verzekeringen dat je af kunt sluiten bij OHRA, zoals een zorg-, huisdier- en reisverzekering. Qua reisverzekering is het mogelijk om zowel een kortlopende- als een doorlopende variant af te sluiten en deze naar wens zo uitgebreid mogelijk te maken.

Voordelen OHRA

add Je kunt voor een groot deel zelf bepalen hoe uitgebreid je reisverzekering is

add Handige online keuzewijzer waarmee je voor jouw situatie de kortlopende- en doorlopende reisverzekering op prijs kunt vergelijken

add Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering

Nadelen OHRA

not_interested Een zeer basic reisverzekering zonder dekking voor bv. laptop en sportuitrusting is niet mogelijk

not_interested Geen verzekeringskantoren

Prijzen en keurmerken

OHRA heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren toegekend gekregen wat betekent dat de verzekeraar klantgericht zaken doet en een goede klantenservice heeft. Verder is de kortlopende reisverzekering van OHRA in 2014 door MoneyView uitgeroepen tot winnaar in de categorie `beste prijs`.

Dekking basispakket doorlopende reisverzekering

Bij OHRA is het mogelijk om zowel een kortlopende- als een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Om je de mogelijkheid te geven om de reisverzekering zo goed mogelijk op jouw wensen af te stemmen zijn er voor het basispakket van deze verzekeringen drie mogelijkheden die verschillen qua hoogte van de dekking. De mogelijkheden voor de het basispakket van de doorlopende reisverzekering zijn:

Doorlopend Basis Doorlopend Plus Doorlopend Top
Maximaal aantal dagen buitenland Naar keuze: 45, 90, 180 of 365 dagen Naar keuze: 45, 90, 180 of 365 dagen Naar keuze: 45, 90, 180 of 365 dagen
Dekkingsgebied Naar keuze: Europa of wereld Naar keuze: Europa of wereld Naar keuze: Europa of wereld
Dekking voor bagage €1.250 (eigen risico €70) €2500 (eigen risico €70) €5.000 (eigen risico €70)
Dekking gadgets Computer & camera €625, geen dekking smartphone & tablet Computer & camera €1.250, smartphone & tablet €250 Computer & camera €2.500, smartphone & tablet €500
Schade aan sportuitrusting €625 €1250 €2.500
Schade aan accommodatie Tot € 1.250 Tot € 1.250 Tot € 1.250
Persoonlijke hulpverlening Kostprijs Kostprijs Kostprijs
Premie per maand €2,03 €2,43 €3,71

Aanvullende opties

Er zijn een aantal zaken waarvoor het basispakket van de reisverzekering geen dekking biedt, zoals het annuleren van een reis en medische hulp. Je kunt dit bij OHRA bij laten verzekeren door voor de volgende vijf aanvullende dekkingen te kiezen (de genoemde premie geldt voor de OHRA doorlopende reisverzekering):

Dekking Premie per maand
Module Annulering Tot €1.500 vergoeding voor annulering of afbreken reis €2,58
Module Geneeskundige kosten Vergoeding van alle spoedeisende hulp op reis €0,66
Module Ongevallen Ontvang na een ongeval €25.000 bij invaliditeit en tot €75.000 na overlijden €0,50
Module Geld Vergoeding tot €750 na diefstal/verlies geld €1,42
Module Hulpverlening auto en motor Vergoeding reparatie langs de weg (€250), toezending onderdelen, vervangende auto (25 dagen) en extra verblijfskosten (10 dagen) €1,01

Dekking kortlopende reisverzekering

Het is ook mogelijk om een kortlopende reisverzekering af te sluiten bij OHRA. Voor deze variant gelden dezelfde dekkingen als voor de doorlopende reisverzekering. Dit houdt in dat je ook bij de kortlopende reisverzekering kunt kiezen uit Basis, Plus en Top (de dekkingen zijn gelijk) en deze aan kunt vullen met de besproken vijf aanvullende dekkingen. De premie van de kortlopende reisverzekering wijkt af van de hierboven genoemde bedragen, omdat deze premie berekend wordt aan de hand van jouw specifieke reisduur.

Extra diensten en kortingen

OHRA heeft met een aantal bedrijven en organisaties afspraken gemaakt rondom kortingen op de doorlopende reisverzekering voor werknemers en leden. Zo krijgen werknemers van onder andere TNT, KPN en leden van Warchild korting. Kijk tijdens het afsluiten bij `zoek collectiviteit` of een vereniging waar jij lid van bent of jouw werkgever hier ook tussen staat.

Contactgegevens

Mocht je meer informatie willen over deze reisverzekering, neem dan contact op met OHRA via de volgende gegevens:

Website OHRA
Contact Contactformulier via website
Adres Postbus 40000, 6803 GA Arnhem
Telefoon 026 – 4004040

Direct naar OHRA
(Visited 144 times, 1 visits today)