Vroegboekkorting

Vroegboekkorting

Zie jij het plannen van jouw ideale vakantie als een grote portie voorpret? Ben jij het liefst zo ver van te voren zeker van de vakantie die jij voor ogen hebt? Dan heb je geluk! Veel reisorganisaties belonen vroegboekers namelijk met een zogenoemde ‘vroegboekkorting’. Benieuwd naar deze voordelige manier van het boeken van een reis?

Wat is vroegboekkorting precies?

Reisorganisaties willen graag zekerheid wat betreft het verkopen van hun reizen. Daarom willen ze zo snel mogelijk hun vakanties volboeken. Om dit voor de klant ook aantrekkelijk te maken, beginnen zij in sommige gevallen met het aanbieden van reizen tegen een gereduceerde prijs. Naar mate de tijd vordert, zal de prijs in de meeste gevallen stijgen. Pas wanneer de reis op het laatste moment nog niet verkocht is, wordt de vakantie tegen een last minute prijs aangeboden.

Vaak zitten er wel enkele voorwaarden aan het ontvangen van de vroegboekkorting. Zo maakt de periode waarin de vakantie wordt geboekt veel uit, of hanteren sommige reisorganisaties een minimumbedrag wat gespendeerd dient te worden.

Naast reisorganisaties maken ook luchtvaartmaatschappijen en hotels gebruik van vroegboekkorting. Ook zij willen hun plaatsen zo snel mogelijk aan de man brengen. Doe daar dus ook jouw voordeel mee!

Profiteren van vroegboekkorting

Wanneer je van vroegboekkorting wilt profiteren, is het van belang dat je weet wanneer je op vakantie wilt gaan. Nu zijn veel mensen afhankelijk van de schoolvakanties van hun kinderen of hangt de vakantieperiode af van hun werkschema’s. Doordat hierdoor de vakantiedata vaak al enigszins bekend zijn, kun je aan de hand daarvan bekijken welke vakanties in die periode worden aangeboden. Het kan soms een beetje raar voelen om bijvoorbeeld al in de zomer te denken aan het boeken van een wintersportvakantie. Maar vooral dit soort reizen komen in aanmerking voor vroegboekkorting. Begin daarom minstens zes maanden (of zelfs meer!) van te voren met oriënteren en boeken.

Wanneer je juist niet afhankelijk bent van een vaste vakantieperiode, kun je je ook laten lijden door de prijzen van de vakanties. Door deze vrijheid sta je in de positie om voor de meest voordelige vakantie te gaan. Zo zijn bijvoorbeeld reizen buiten het schoolvakantieseizoen om, vaak veel goedkoper.

Een ander voordeel van het vroeg boeken van de reis, is het brede scala aan vakanties. Doordat je ‘er vroeg bij bent’, kun je kiezen uit een ruim aanbod wat de desbetreffende reisorganisatie op dat moment ter beschikking stelt. Hierdoor heb je meer kans om de perfecte vakantie te vinden.

Daarbij heb je wanneer je een vakantie ver te van te voren boekt, genoeg tijd om uit te stippelen wat je precies wilt doen, informatie in te winnen over de bestemming, eventuele vaccinaties te halen én de meeste passende reisverzekering af te sluiten. Laat je informeren en sluit de meest voordelige reisverzekering af. Wanneer je tussendoor nog een weekendje weg gaat of een citytrip maakt, is het vaak voordeliger om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Hierdoor hoef je niet steeds te denken aan de juiste verzekering en bespaar je ook nog eens op de kosten ervan.

Tenslotte misschien wel het allerleukste voordeel: je raakt al ver van te voren in een vakantiestemming en je hebt altijd iets moois om naar uit te kijken!

Nadelen van vroeg boeken

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan vroeg boeken verbonden. Zo kan het voorkomen dat er ineens iets gebeurt, waardoor de vakantie niet meer door kan gaan. Denk aan ziekte, een echtscheiding of ontslag. Om te voorkomen dat je hier onnodig veel geld aan kwijt raakt, kun je ervoor kiezen om een annuleringsverzekering af te sluiten die een gedeelte van het al betaalde bedrag kan dekken.

Daarnaast heb je als je vroeg boekt vaak nog niet het vakantiegeld wat veelal in mei wordt gestort binnen. Houd daar rekening mee en spaar het geld wat je wilt besteden aan de vakantie op. Verder loop je altijd het risico dat door marktwerking de vakantie naar mate de tijd vordert wel goedkoper wordt. Bijvoorbeeld in het geval dat de reis als een last minute wordt aangeboden.

Het geven van vroegboekkorting is een keuze van de reisorganisatie. Hierdoor geldt het lang niet voor alle reizen en vakanties. Het is dus belangrijk dat wanneer je ver van te voren een reis boekt de tijd neemt om alle prijzen met elkaar te vergelijken om zo de juiste keuze te maken.

Fijne vakantie!

(Visited 44 times, 1 visits today)