Zakenreis

Zakenreis

“Je hebt werkpaarden en je hebt luxe paarden”, wordt weleens gezegd. Maar sommigen onder ons hebben de luxe om af en toe voor zaken op reis te mogen gaan. Een zakenreis heeft natuurlijk zeer zeker iets interessants, maar het is uiteraard ook hard werken. Doordat er in een korte tijd vaak veel werk verzet moet worden, zijn zakenreizen vaak erg intensief, hectisch en vermoeiend. Een plezierreisje is het daarom zeker niet, maar tóch heb je een speciale reisverzekering nodig. Of je nu voor een congres, een beurs of naar bedrijfspartners op zakenreis gaat, je verblijft toch een tijdje in het buitenland. Wanneer je daar onverhoopt in een nare situatie komt te zitten is een reisverzekering dé back-up die je nodig hebt. Zo kun je altijd terugvallen op de Nederlandse Alarmcentrale en ondersteund de reisverzekeraar jou ook op een financiële manier.

Zakenreisverzekering

Hieronder bespreken we een aantal zaken die handig zijn in het samenstellen van jouw zakenreisverzekering. In sommige gevallen zitten de modules al in de basisdekking, maar het kan ook zo zijn dat je sommige zaken nog extra op moet nemen in jouw polis. Informeer hier dus tijdig naar! Zo kun je zorgeloos op reis en je focussen op effectief zaken doen.

Bagage raakt zoek

Heb jij weer: wanneer jij aankomt op het vliegveld van Dubai, blijkt jouw koffer richting New York gevlogen te zijn. Wat nu? Meestal kun je niet de gehele trip jouw reis outfit aanhouden. Ook zat jouw meest loyale reisgenoot, de laptop, in de koffer. Nu ben je nog verder van kantoor. Wanneer je over een reisverzekering beschikt, kun je gelukkig rekenen op hulp vanuit de Nederlands Alarmcentrale in zo’n situatie. Ten eerste bieden zij een vergoeding zodat je vervangende kleding, een tandborstel en schone sokken kunt scoren, maar helpen ze ook in de zoektocht naar een alternatief voor jouw ontbrekende laptop. Ten tweede kunnen ze wanneer de luchtvaartmaatschappij (nog meer) steken laat vallen, daar helpen waar dat nodig is om jouw bagage weer terug te krijgen.

Bagage raakt beschadigd

Op vliegvelden, stations of drukke business-streets wemelt het vaak van de mensen en heeft iedereen ongelofelijke haast. Dan kan het weleens voorkomen dat iemand keihard tegen jou en jouw laptoptas aanloopt. De laptop kan door de knal onbedoeld beschadigd raken. Wanneer je aan kunt tonen dat je er alles aan hebt gedaan om de laptop te beschermen, kun je in de meeste gevallen een vergoeding van jouw reisverzekering verwachten. Wanneer je aan kunt tonen dat je de schade aan jouw materiaal niet kon voorkomen, heb je recht op een vergoeding van de waarde ervan of kun je de aanschaf van een nieuw item (gedeeltelijk) declareren.

Verlies en diefstal

Door al het heen-en-weer gevlieg van vergadering, naar meeting, naar afspraak, kan het voorkomen dat je belangrijke spullen zoals jouw portemonnee, reisdocumenten of elektronica onverhoopt kwijtraakt. Vooral het verlies van een reisdocument kan moeilijkheden opleveren voor de terugreis. Gelukkig helpt de Alarmcentrale in Nederland jou in dit soort geval om contacten te leggen met de lokale overheden en/of ambassade om dit allemaal goed af te handelen.

In welke segmenten van het bedrijfsleven jij je ook beweegt, je kunt altijd te maken krijgen met diefstal. Naast dat het natuurlijk heel erg vervelend is, kost het vervangen van de gestolen goederen, tijd en geld. Dan is het fijn als de reisverzekering enige hulp kan bieden. Ten eerste in het regelen van nieuwe of vervangende goederen, documenten etc. En ten tweede dekt de reisverzekering in de meeste gevallen de kosten ervan. Wat hierbij echter van noodzaak is, is dat je altijd aangifte doet van de diefstal. Alleen dan kom je in aanmerking voor de dekking van deze kosten.

Medische kosten                  

Heb jij weer: het voedsel tijdens dat verplichte zakendiner met de partners uit het buitenland blijkt bedorven waardoor jij met een heftige voedselvergiftiging komt te zitten. Je moet naar het ziekenhuis, waar je een vervelende behandeling moet ondergaan. Daarna geven de artsen jou een flinke voorraad pillen mee. De infectie is op zich natuurlijk al vervelend genoeg, maar achteraf krijg je ook nog eens de kosten ervan op jouw bordje. Jouw zorgverzekeraar zou doorgaans enkel hetzelfde bedrag aan euro’s vergoeden dat de behandeling ook in Nederland zou hebben gekost. Echter liggen de kosten van medische zorg ik het buitenland vaak hoger, waardoor je nog met een dikke rekening komt te zitten. Wanneer je over een reisverzekering beschikt, zullen deze overige kosten in de meeste gevallen, vergoed worden.

Natuurlijk is dit principe ook toepasbaar voor andere vormen van medische zorg zoals botbreuken, kneuzingen of andere nare verwondingen of infecties.

Huur van vervoersmiddelen

Wanneer je tijdens jouw zakenreis een huurauto of ander vervoermiddel leent, dien je te checken of jouw zakenreisverzekeraar schade aan dit soort voertuigen dekt. Ga nooit zonder verzekering rondrijden! Verhuurbedrijven in het buitenland kunnen soms overdreven hoge kosten rekenen voor schade aan hun vervoersmiddelen. Wees dit voor en check bij jouw verzekeraar in hoeverre jij hiervoor verzekerd bent.

Onverwacht afbreken van de zakenreis

Natuurlijk zijn er zaken die nog belangrijker zijn dan werk. Zo kan het zijn dat je door een vervelende situatie, zoals een ziekte- of sterfgeval, jouw zakenreis eerder moet afbreken. Omdat je dan al genoeg aan jouw hoofd hebt, helpt de reisverzekeraar graag om jou zoveel mogelijk te ontlasten. Zo regelen ze de terugreis en worden de kosten ervan doorgaans gedekt. Op deze manier hoef je je om deze praktische zaken geen zorgen te maken.

Welke reisverzekering moet ik afsluiten?

Ben je overtuigd? Dan volgt nu de vraag welke zakenreisverzekering het beste bij jou past.

Europa/wereld dekking

Er zit verschil in Europa en Werelddekking. Logischerwijs kies je voor degene die van toepassing op jouw bestemming is.

Eenmalige/doorlopende reisverzekering

Wanneer je voor je baan wat vaker in het buitenland moet zijn, is het handiger om een doorlopende zakenreisverzekering af te sluiten. Dit zorgt ten eerste voor minder geregel, maar is in de meeste gevallen ook veel voordeliger. Het meest relaxte aan een doorlopende reisverzekering is dat je er niet meer naar om hoeft te kijken en je volledig op je werk kunt storten.

Combinatie privé en zakelijke verzekering

Daarnaast bieden sommige verzekeraars ook de optie waarbij je ervoor kunt kiezen om om jouw privéreizen en de reizen die je maakt voor zaken, onder één verzekering te plaatsen. Informeer naar de opties en voorwaarden bij jouw verzekeraar!

Voor nu wensen we jou een productieve zakenreis en vele vruchtbare samenwerkingen!

Zakenreisverzekering Voordelen Prijs
Centraal Beheer Max. 3500 dekking voor bagage Vanaf 3,34 per maand
Univé Voor +0,26 extra Werelddekking Vanaf 3,18 per maand
FBTO Vanaf 2 pers. Zijn jouw reisgenoten meeverzekerd Vanaf 4,03 per maand
(Visited 199 times, 1 visits today)